Ajankohtaista

Uutta:

1.12.2016 lähtien DVD-levyjen laina-aika on 2 viikkoa.

Näyttelyt

 Äänekosken kirjastossa

Jyväskylän Taiteilijaseura ry: Talvi : Maalauksia, grafiikkaa, valokuvaa ja veistoksia Äänekosken kaupunginkirjaston Hoikkassali (Wessmanninkatu 2, 44100 Äänekoski) Näyttely avoinna 1.-29.12.2016, ma-pe klo 10-19, la klo 10-14.Huom. ma 5.12. klo 10-16, ti 6.12. suljettu, la 24.12. suljettu, ma 26.12. suljettu Vapaa pääsy. Tervetuloa! Järj. Jyväskylän Taiteilijaseura ry

Suolahden kirjastossa

Haituloita, Tanja Koskisen valokuvanäyttely
Suolahden kirjastossa 21.11. - 16.12.2016.
Avoinna ma-ke klo 12-19, to-pe klo 10-16. Huom. ma 5.12. klo 10-16, ti 6.12. suljettu.
Tervetuloa!

Äänekosken kaupunginkirjaston varatuimmat kirjat
JOULUKUU 2016

Kondo, Marie: KonMari : Iloa säkenöivä järjestys
Mustonen, Enni: Ruokarouva
Tiihonen, Jare, haastateltava: JHT : musta lammas
Viikilä, Jukka: Akvarelleja Engelin kaupungista
Auer, Anneli: Murhalesken muistelmat
Teppo, Jaakko, haastateltava: Jaakko Teppo : suuri elämäkerta : multakurkun muistelmia
Hunter, Erin: Keltahampaan salaisuus
Jungstedt, Mari: Luvattu maa

Rosan koodeja Äänekosken kirjastoissa

Rosan koodi on Yleisradion tuottama peli, jossa etsitään koodeja kirjastoista, kouluista museoista ja virtuaalimaailmoista. Koodien avulla pääsee seuraamaan verkossa animaatiotarinaa, jossa seikkailee supersankari Rosa.
Rosan koodia voi pelata kaikkialla Suomessa, sillä koodeja voi löytää miltei kaikista kirjastoista ja isosta määrästä museoita sekä kouluja. Koodeja on kätketty myös esimerkiksi Minecraftiin, Instagramiin ja kirjastojen Kirjasampo.fi-palveluun.
Äänekosken kirjastoissa koodinmetsästäjän kannattaa aloittaa ulko-ovien läheisyydestä - koodisana voi löytyä joko heti ensimmäisestä Rosan koodi -julisteesta tai vähän syvemmältä kirjastotilasta seuraamalla ruusu-vihjeitä.

Kirjastoissa äänikirjoja lukemisesteisille

Äänekosken kirjastoista voi nyt lainata Celian tuottamia lukemisesteisille tarkoitettuja äänikirjoja. Celian äänikirjat on tarkoitettu henkilöille, joille tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa esimerkiksi lukivaikeuden, näön heikentymisen, lihassairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi.
Celian äänikirjojen käyttäjäksi voi rekisteröityä kirjastossa. Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat lainata Celian äänikirjoja. Äänitteitä ei voi lainata lainausautomaatilla.
Lainattavien äänikirjojen lisäksi Celia tarjoaa äänikirjojen kuuntelumahdollisuutta verkon kautta. Kirjastosta saat tunnukset näiden palvelujen käyttöön. Verkkopalvelun asiakkaiksi haluavien pitää varata aika kirjastosta tunnusten saantia ja käytön opastamista varten.
Varaukset Äänekoski ja Konginkangas puh.020 6323283, Sumiainen puh. 020 6323298, Suolahti puh. 020 6323293.

Lisätietoja kirjastoista ja celia.fi.
Äänekosken kirjastojen Celian äänikirjaluettelo.

Itsepalvelutunteja Äänekosken kirjastoon

Syyskuun alusta lähtien Äänekosken kirjastoon voi tulla lainaamaan ja palauttamaan aineistoa jo klo 10.00. Ensimmäiset kaksi aukiolotuntia kello kymmenestä kahteentoista toimitaan itsepalveluperiaatteella. Silloin voi lainata aineistoa lainausautomaatilla ja palauttaa kirjoja uuteen palautuslaatikkoon.

Myös varauksia voi noutaa itsenäisesti, sillä jatkossa asiakas saa varauksestaan tiedon, jossa on varausnumero, ja sen perusteella varaukset löytyvät kätevästi varaushyllystä. Maksut voi hoitaa kirjaston palvelutunteina tai netin kautta.
Varsinainen asiakaspalvelu alkaa nykyiseen tapaan kello 12.00

Uutta verkkokirjastossa

Verkkomaksaminen
Keski-kirjastojen verkkokirjastouudistus mahdollistaa nyt kertyneiden sakkojen ja varausmaksujen maksamisen verkon kautta.
Verkkomaksaminen tapahtuu sisäänkirjautumisen jälkeen Maksut-sivulla.Tällä hetkellä verkkomaksuja voi suorittaa Äänekosken, Jyväskylän ja Uuraisten kirjastossa.
Huoltajan maksutiedoissa näkyvät myös alle 15-vuotiaan huollettavan maksut ja huoltaja pystyy maksamaan ne verkkomaksulla. Minimimaksu verkkomaksamisessa on yksi euro.
Sakko- ja varausmaksut voi edelleen maksaa myös kirjastojen toimipisteissä.

Lainahistorian tallentaminen nyt mahdollista
Yksi uusista ja toivotuimmista verkkokirjaston ominaisuuksista on lainahistoria. Antamalla kirjastolle luvan tallentaa lainahistoria verkkokirjaston Omat tiedot -sivulla, lainahistoriaan tallentuu kaikki sen jälkeen lainatut teokset. Oman lainahistoriansa näkee verkkokirjaston Lainat-sivulta. Lainahistorian tallentamisen voi halutessaan lopettaa Omat tiedot -sivulla tai asioimalla lähimmässä Keski-kirjaston toimipisteessä.

Vanhemmat voivat uusia kirjastokortillaan lasten lainat
Vanhemmat voivat nyt uusia omalla kortillaan myös lasten lainat. Huoltajan ja alle 15-vuotiaiden huollettavien kortit on linkitetty niin, että huoltaja voi kirjauduttuaan omalla kortillaan uusia myös huollettavien lainat. Jos kirjastokorttiin on yhdistetty alle 15-vuotiaita (eli asiakas toimii heidän takaajanaan), huollettavien lainat saa näkyviin ja uusittavaksi Lainat-sivun pudotusvalikosta