Aluekeräyspisteiden toiminta päättyy 1.1.2016

Aluekeräyspisteiden lakkauttamisen johdosta aiemmin pisteitä käyttäneiden asiakkaiden tulee järjestää kiinteistön jätehuolto Äänekosken kaupungin alueella käytössä olevalla kiinteistöittäisellä jätteenkuljetuksella. Tämä koskee sekä vakituisen asumisen että vapaa-ajan kiinteistöjä, eikä kiinteistöllä ei ole mahdollisuutta saada poikkeusta tästä. Jätehuollon järjestämiseksi kiinteistöllä tulee olla oma jäteastia tai naapurikiinteistön kanssa yhteinen astia, jonka tyhjennykset kiinteistön haltija sopii suoraan jätteenkuljetusyrityksen kanssa.

Vain kesäaikaan käytössä olevien vapaa-ajan kiinteistöjen jäteastiat tyhjennetään ajalla 1.5. – 30.9. Kiinteistöt voivat valita ilman erillistä poikkeamishakemusta kuivajäteastian tyhjennysväliksi enintään kahdeksan viikkoa, mikäli biojäte kompostoidaan kiinteistöllä.

Muutoksia pakkausjätteiden keräyksessä alkaen 1.1.2016

Äänekosken kaupungin ylläpitämät pakkausjätteiden (kartonki, lasi, metalli) kierrätyspisteet poistuvat käytöstä 1.1.2016. Pakkausjätteiden keräyksestä vastaa tästä lähtien Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy omissa ekopisteissään Äänekosken, Suolahden, Konginkankaan ja Sumiaisten taajamissa. Lisätietoja http://rinkiin.fi/kotitalouksille/.