Tarkkaile asuinalueesi tapahtumia vaivattomasti!

Haluatko tietää asuinpaikkasi lähelle suunnitelluista rakennushankkeista? Herättääkö kotikadun kaavoitus uteliaisuutesi? Kiinnostavatko mökkikunnan päätökset? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saa vastauksen vahtipalvelu Tarkkailijasta.

www.etarkkailija.fi

Tarkkailija tarjoaa helpon tavan seurata elinympäristön tapahtumia ja suunnitelmia. Esimerkiksi tuleviin tietöihin varautuminen tai kaavoitussuunnitelmiin vaikuttaminen on helpompaa, kun saa tiedon suoraan omaan sähköpostiin. Enää ei siis tarvitse välttämättä säännöllisesti vierailla useilla verkkosivustoilla saadakseen tarvitsemansa tiedon. Kätevää!

Tarkkailija on karttapohjainen tietopalvelu, jossa käyttäjä määrittää itseään kiinnostavat aihepiirit ja hankkeet tai rajaa tiedonhaun tiettyyn maantieteelliseen alueeseen. Tämän jälkeen Tarkkailija tiedottaa aina, kun uutta tietoa kiinnostuksen kohteista on saatavilla.

Tehokkain tapa käyttää Tarkkailijaa on luoda uusi Vahti. Vahdille määritellään kiinnostava sijainti, esimerkiksi paikkakunta tai kaupunginosa, ja aihealueet. Aihealueita voivat olla esimerkiksi kaavoitus, rakentaminen, ympäristö tai liikunta ja urheilu. Tarkkailija etsii hakuehtoihin sopivia artikkeleita lähdesivustoiltaan, joita on yli 400 kappaletta ja ehdottaa käyttäjän hakuehtoihin sopivimpia artikkeleita. Lähdesivustoja ovat muun muassa kaikkien kuntien, ELY-keskusten ja aluehallintovirastojen, maakuntaliittojen sekä rakennettuun ympäristöön liittyvien virastojen ja ministeriöiden sivustot.

Mikäli käyttäjä rekisteröityy palveluun ja tallentaa Vahdin, täytyy haku tehdä Tarkkailija-palvelussa vain kerran. Käyttäjän mukavuutta edistävät myös palvelun lähettämät muistutukset ajankohtaisista hankkeista.

Tutustu ja ota vahtipalvelu käyttöön osoitteessa www.etarkkailija.fi

Muokattu 7.9.2020