Äänejärven rantapuiston yleissuunnitelma

 

Äänekosken keskustassa sijaisevaan Rantapuistoon hautausmaan ja Nikkarinpuiston väliselle alueelle on laadittu yleissuunnitelma. Suunnitelman perusteella aluetta esitetään kehitettäväksi vetovoimaiseksi ja merkittäväksi virkistysalueeksi. Alueelle tullaan rakentamaan piknik-alue, lentopallokenttä ja uimaranta. Suunnitelmaan sisältyy myös kesäkioskin rakentaminen. Samalla kehitetään alueen pysäköintiä ja kiinnitetään avantouintipaikan parantamiseen huomiota.
 
Suunnitelmassa nykyinen käytäväverkko tullaan säilyttämään ja sitä täydennetään yhteyskäytävällä kioski-kahvilaan sekä muihin toiminnallisiin osiin. Rauhankadun päähän esitetään rakennettavaksi 28 autopaikan pysäköintialue. Talviuimareiden paikka säilyy entisellä paikalla, mutta sitä uudistetaan.
 
Alueen keskiosaan tullaan rakentamaan kioski-kahvila, johon sijoitetaan myös WC-tilat. Uimarantakäyttöön tulee erilliset pukusuojat niin miehille kuin naisille. Valaistusta uusitaan nykyisen rannan suuntaisen kulkuväylän osalta. Ranta-alueelle tullaan sijoittamaan myös lasten leikkipaikka, kuntoilualue ja laite senioriliikuntaan.
 
Uimaranta-aluetta laajennetaan suunnitelmassa esitetyin tavoin matonpesupaikan suuntaan ja alueelle rakennetaan lentopallokenttä. Ranta-aluetta siistitään poistamalla risukkoa sekä rannalle tehdään laituri ja asennetaan puistoon penkkejä. Lisäksi rannan tuntumaan sijoitetaan erillinen nuotiopaikka.

Empty