Kadut ja muut liikenneväylät

Kaupungin hoidossa on kaavoitetuilla alueilla liikenneväyliäyhteensä 207 km, joista kevyenliikenteenväyliä ja jalkakäytäviä runsaat 43 km.Lisäksi kaupungin alueella on kunnossapitoavustusta saavia yksityisteitä 182kpl, joiden avustettava pituus on 420 km. 

Keski-Suomen ELY-keskus vastaa yleisistä teistä seuraavasti: Äänekoskentie kokomatkalla  4-tie -  69 tie, Vaasantien  loppuosa (Tärttämäentienristeys - 4-tie). Suolahden taajamassa Suolahdentie, Sumiaistentie ja  Ruotintie . Konginkankaan taajamassaKeskustie ja Matilanvirrantie. Sumiaisten taajamassa Sumiaisraitti jaTaipaleentie. Katujen ja teiden kunnossapito maksaa kaupungille vuosittain noin990 000 €, josta yksityisteiden avustusten osuus on 158 000 €.

Klikkaamalla alla olevan kartan tiestä avautuvaa lisätiedot-linkkiä pääset antamaan palautetta ELY-keskukselle.

Tekninen lautakunta tekee päätöksen päällystettävistä kaduista vuosittain.Uusien alueiden kadut päällystetään yleensä vasta sen jälkeen, kun kadunvarrentontit on pääosin rakennettu. Vanhojen alueiden katujen päällystämisenedellytyksenä on, että kadun rakennekerrokset ja niissä olevat vesihuolto- jakaapelijohdot ovat hyvässä kunnossa. Vanhoja katuja pyritään peruskorjaamaanvuosittain 2-3 kilometriä. 

 Katujen, teiden ja kevytliikenneväylien kunnossapitoa suoritetaan v.2010 kesäkaudesta lähtien teknisen lautakunnan 16.12.2009 hyväksymänluokituksen mukaan

Liikenneviraston linkkejä

Yhteystiedot

Kunnossapito
Äänekosken Kiinteistöhoito Oy
Hannu Kaikkonen
0400 996 260 

Kunnossapidon päivystys työajan ulkopuolella 075 758 0361.

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@aanekoski.fi
(ääkkösistä pisteet pois eli ä>a ja ö>o)

 

Muokattu 13.9.2021