Osallistu kiertoliittymän taideteoksen suunnittelukilpialuun. 

Palkintosumma 30 000€!

Kilpailun tarkoitus on löytää Äänekosken kaupungin Viiskulman kiertoliittymään julkinen taideteos. Kiertoliittymä on kaupungin keskusta-alueen tärkein sisääntuloväylä ja sen sisäosaan halutaan lisää näkyvyyttä. Viiskulman kiertoliittymän graafinen ilme on tärkeä kehittyvälle kaupungille ja sen elinvoimalle. Palkinto 30 000 € sisältää taiteilijapalkkion, materiaalikustannukset, työn osuuden sekä työn sijoittamisesta perustuksille aiheutuvat kustannukset.

Kilpailu järjestetään 3.6.-1.8.2019 välisenä aikana. Kilpailun aiheena ovat Äänekosken kaupungin vaakunassa olevat kurjet. Teos voi olla esittävä tai abstrakti. Teoksen tulee liittyä oleellisetsi Häränvirran siltaan lisättäviin kurkiaiheisiin ja tukea kaupungin vaakunassa olevaa heraldiikkaa. Teoksen pääaineen tulee olla metallia, mutta teos voi sisältää myös eri aineiden yhdistelmiä.

Kaupungin tekninen lautakunta valitsee kolme jatkoon päässyttä ehdotusta kokouksessaan syys-lokakuussa 2019. Vapaa-ajan lautakunnan valitsema valintaryhmä valitsee kilpailun voittajan lokakuussa 2019. Teos toteutetaan Viiskulman kiertoliittymään kevään - kesän 2020 aikana.

 Kilpailukutsu