Ympäristö- ja ilmastovahti

Ympäristö- ja ilmastovahti tarjoaa näyteikkunan kaupungin ympäristö- ja ilmastotyöhön. Palvelulla seurataan Äänekosken kaupungin ympäristö- ja ilmasto-ohjelman toimenpiteiden edistymistä sekä alueellisten päästövähennysten toteutumista.

Äänekosken kaupunki on ensimmäisten keskisuomalaisten kuntien joukossa ottanut käyttöön ympäristö- ja ilmastovahdin. Äänekoskella on jo pitkään tehty ympäristö- ja ilmastotoimia ja nyt ne on koottu palveluun avoimesti kaikkien saataville. Asukkaat, päättäjät ja kaupungin työntekijät voivat seurata tehtyjä toimia ja mitä on meneillään. 

Yhdeltä sivustolta näkee konkreettisesti ja selkeästi Äänekosken kaupungin ympäristö- ja ilmasto-ohjelmantoimenpiteet ja niiden etenemisen. Myös kaupunkikonserniin kuuluvat organisaatiot ovat palvelussa mukana. 

Tällä hetkellä palvelussa on jo yli sata toimenpidettä jaoteltuna eri aihealueittain. Jokaisesta toimenpiteestä on lyhyt kuvausteksti. Oheistiedoista selviää projektiaikataulu, edistymisen tilanne sekä toimenpiteestä vastaava vastuutaho. Toimenpiteiden lisäksi ympäristö- ja ilmastovahti sisältää alueellisten päästöjen seurantaikkunan.

 Äänekosken Ympäristö- ja ilmastovahti -palvelu 

Tiedote 17.1.2023: Ilmastovahti tuli kaupunkiin!

Lisätietoja:

Ilmastokoordinaattori
Juho Liimatainen
040 681 8813
juho.liimatainen@aanekoski.fi

Kestävä Äänekoski