Äänekosken kaupunki liittyi Kohti hiilineutraalia kuntaa -verkostoon

Äänekosken Kaupunki liittyi Kohti hiilineutraalia kuntaa- verkostoon (Hinku) valtuuston hyväksynnällä maanantaina 11. marraskuuta.  Äänekoski on Keski-Suomen ensimmäinen Hinku-verkostoon liittyvä kunta. Verkostossa on nyt 66 kuntaa ja niiden yhteenlaskettu väkiluku on 1 564 900 henkilöä.

Hinku on Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) koordinoima verkosto kunnille, jotka sitoutuvat vähentämään oman toimintansa kasvihuonekaasupäästöjä 80% vuoteen 2030 vuoden 2007 tasosta sekä vaikuttamaan alueen toimijoihin.

Verkostoon liittyminen on johdonmukaista kaupungin strategian toteuttamista ja auttaa suunnitelmallisessa ilmastotyössä ja siitä viestimisessä. Verkostoon liittyminen on yksi Vihreä Uusiutuva Äänekoski-hankkeen tavoitteista.  Verkostoon liittyminen on hieno osoitus siitä, että kaupungin johto ja päättäjät ovat yksimielisiä ilmastotyön tärkeydestä.