Äänekosken toimivat palvelut

Suunnitteletko Äänekoskelle muuttoa? Hienoa, sillä meiltä löytyy paljon toimivia ja laadukkaita palveluja. Äänekoskelta löytyy kaikki kulttuuriin, vapaa-aikaan ja arkeen - vieläpä edullisesti! Olemme pitäneet harrastekustanukset alhaisina, rakentaneet uusia julkisia tiloja ja kehittäneet luontokohteita, jotta jokainen kaupunkilainen voisi nauttia laadukkaista palveluista tasavertaisesti.

Äänekoskella on viime vuosina panostettu hyvinvointiin ja koulutukseen muun muassa uusien ja toimivien tilojen kautta. Vuodesta 2017 alkaen kaupunkiin on uusittu lukuisia päiväkoteja, peruskouluja sekä kyläkoulu ja lukio. Uusia julkisia tiloja ovat myös Äänekosken terveysasema, monitoimiareena Pankkari ja Äänekosken Paloasema. 

Tälle sivulle olemme koonneet tiivistetysti tarpeellisia linkkejä,jotta pääset helposti tutustumaan Äänekoskeen ja sen monipuolisiin palveluihin.


Äänekosken kaupunki on vuoden 2018 alusta lähtien lanseerannut Hyvä arki asukkaalle -kampanjan, jonka tarkoituksena on parantaa asukkaiden arjen laatua. Erityisesti lapsia, nuoria ja lapsiperheitä on ajateltu kampanjassa monin eri tavoin.

Liikunta

Kaupungin liikuntapaikat ovat kaupunkilaisten omatoimisessa käytössä; liikuntapaikoilla järjestään lisäksi ryhmäliikuntaa kaiken ikäisille, myös erityislasten, -aikusten ja -senioreiden liikuntaa. 

Lue lisää:
Sisäliikunta
Ulkoliikunta
Ohjattu liikunta

Äänekoskelaiset urheiluseurat ja järjestöt järjestävät liikunta- ja urheilutoimintaa kaupungin liikuntapaikoissa; lajien kirjo on valtava. Katso kaikki täältä         

Koskela opistossa on lukuisia liikuntaryhmiä eri-ikäisille.

Äänekoski Areena Pankkari on vuonna 2019 Äänekosken Kotakennäälle avattu moderni monitoimiareena, jossa urheilu ja kulttuuritapahtumat järjestetään vaivatta.

Äänekosken liikuntapuisto kokoaa yhteen yleisurheilun, frisbeegolfin, jalkapallon ja tenniksen. Alueella on myös kaksi huoltorakennusta vessoineen, sekä pukuhuoneineen. Pääkentällä on katettu katsomo. Liikuntapuistosta lähtee myös pitkät ja monipuoliset pururadat.Talvella liikuntapuistossa on tekojäärata, luistinrata ja profiililtaan monipuoliset hiihtoladut, joissa hiihdettiin muun muassa aikuisten SM-2019 hiihtokilpailut.

Uimahalli Vesivelho Äänekoskella ja Uimahalli Suolahti Suolahdessa takaavat uintikauden koko vuodeksi.

Äänemäessä pääset laskettelemaan aivan keskustassa, ottamaan porrastreenin uusilla kuntoportailla tai maastopyöräilemään upeilla maastopyöräreiteillä!

Tanssia harrastemahdollisuudet Äänekoslla: Koskela opistossa järjestetään erilaisia ryhmätunteja ja se tarjoaa mahdollisuuden harrastaa lukuisia tanssilajeja. Koskela opisto järjestää myös lasten ja nuorten tavoitteellista tanssin harrastusta sekä taiteen perusopetusta.

Vapaa-aika ja matkailu

Äänekoskella on lukuisia nuorisotiloja ja toimintaa jota tarjoaa Nuorisopalvelut. Tutustu tiloihin ja toimintaan jo etukäteen!

Visit Äänekoski tuo yhteen upeita retkeily ja vapaa-ajanvietto vinkkejä sekä matkailijoille että paikallisille nettisivuillaan Visit Äänekoski.fi, sosiaalisessa mediassa: Facebookissa Visit Äänekoski sekä Instgramissa visit_aanekoski

Tutustu kaupungin lukuisiin uimarantoihin, luontopolkuihin ja paikallisiin yrityksiin nettisivuilla!

Äänemäen Näköalatorni Kuva: Valtteri Vainio. Kaikki kohteet löytyvät sivulta www.visitaanekoski.fi

Kulttuuri

Kaupungin kulttuuritoimi järjestää monia tapahtumia Painotalolla, Suolahtisalilla ja Äänekoski Areena Pankkarilla sekä koordinoi näyttelytoimintaa Hoikkassalissa, pääkirjastossa.

Äänekosken kirjastot palvelevat sinua myös taajamissa. Äänekosken pääkirjasto, Suolahden, Sumiaisten ja Konginkankaan kirjastot takaavat sujuvan palvelun myös varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella. Omatoimiaukioloajat mahdollistavat kirjaston käytön myös muulloin kuin varsinaisina aukioloaikoina. E-aineistot mahdollistavat kirjaston aineistojen käytön internetin välityksellä vaikka kotoa.

Kaupungin taidemuseolla on useita näyttelyitä vuodessa sekä muuta monipuolista toimintaa.

Teatterin harrastamiseen Äänekoskelta löytyy kaksi kovatasoista vaihtoehtoa. Koskela opiston draamaryhmät sekä Äänekosken teatteri

Kuvataiteen harrastaminen onnistuu Koskela opiston erilaisissa kuvataideryhmissä. Lasten ja nuorten kuvataideharrastusta tavoitteellisesti harrastaville taiteen perusopetus järjestetään Kukkulan kuvataidekoulussa.

Musiikin harrastamiseen Äänekoskella opetusta tarjoavat: Ala-Keiteleen musiikkiopisto: erilaisia mahdollisuuksia yksityistunneista ryhmäopetukseen. Akmo järjestää myös lasten ja nuorten tavoitteellista musiikin harrastusta sekä taiteen perusopetusta. Koskela opistosta löytyy erilaisia mahdollisuuksia yksityistunneista kuoro- tai bändiharrastukseen. Kaupungin nuorisopalvelut vuokraa bänditiloja ja tarjoaa matalan kynnyksen musiikkiharrastusta, sekä muuta harrastustoimintaa

Olavi Uusivirta Painotalolla syksyllä 2019

Tutustu myös Hyvä arki asuu täällä - esitteeseen

Esite