Ovi auki taiteelle -hanke päättyy Kukkia vanhukselle -juhlaan ja Luovuuden kukkia -taidenäyttelyyn

 

Taiteen edistämiskeskuksen rahoittama ja kulttuuritoimen koordinoima Ovi auki taiteelle -hanke Konginkankaalla päättyy Luovuuden kukkia -näyttelyyn, joka avautuu perjantaina 28.6. Kukkia vanhukselle -juhlassa. 

Kevään aikana Konginkankaan palvelutalossa työskennellyt yhteisötaiteilija Elina Laitinen on fasilitoinut palvelutalon asukkaiden, koululaisten ja muiden kyläläisten toteuttamia taideteoksia, joka tulevat näytteille muun muassa palvelutalon ympäristöön ja kirjastolle. 

Teosten ydinteemana on vaaliminen. Mitä konginkankaalaiset haluavat yhteisössään vaalia? Tärkeiksi teemoiksi nousivat muun muassa luonnon kunnioittaminen ja säästäminen, yhteisöllisyys ja kohtaamiset esimerkiksi sukupolvien välillä, perinteinen käsityö, elintavat sekä arjen perustaidot. 

Teemat näkyvät teoksissa ja niiden toteuttamistavoissa. Esikoululaisten teoksia toteutettiin palvelutalossa ja teoksia kokoonnuttiin valmistamaan yhdessä.  

Hankkeen keskeisenä lähtökohtana on ollut tukea kulttuuristen oikeuksien toteutumista yhteisötaiteen keinoin. Yhteisötaiteilijan työpiste on ollut Konginkankaan palvelutalossa. Näin on varmistettu, että myös palvelutalon asukkaat pääsevät osalliseksi yhteiseen taidetoimintaan. 

Luovuuden kukkia -näyttely avautuu perjantaina 28.6. hankkeen päättävässä, kaikenikäisille suunnatussa Kukkia vanhukselle -juhlassa Konginkankaan palvelukeskuksen pihassa (Palvelutie 3). Näyttelyn avaa teokset fasilitoinut kuvataiteilija Elina Laitinen. Ohjelmassa on Vieno Motors -esitys, jossa kuvataiteilija Paavo Halonen loihtii osallistujista eläviä veistoksia. Tilaisuudessa esiintyy myös sirkus- ja tanssitaiteilija Lotta Rautakorpi. Kahvia ja pientä suuhunpantavaa on tarjolla kaikille. Pääsymaksuna toimii luonnonkukkakimppu, jotka jäävät koristamaan palvelutalon asukkaiden koteja. 

Ovi auki taiteelle on Taiken rahoittama hanke, jota koordinoi Äänekosken kulttuuritoimi. Yhteistyössä on mukana myös Keski-Suomen hyvinvointialue.

https://www.youtube.com/@aanekoskenkaupunki2305/videos

Lisätietoa:

Heidi Kurtti

vs. kulttuurituottaja

Äänekosken kulttuuri- ja liikuntatoimi

040 194 7982

heidi.kurtti@aanekoski.fi