JAMK Insinööriopinnot Äänekoskella

Jyväskylän ammattikorkeakoulun insinöörikoulutukset alkavat Äänekoskella

Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) insinöörikoulutuksia järjestetään ensimmäistä kertaa Äänekoskella vuoden 2020 alussa. Tarjolla on kaksi koulutusta: sähkö- ja automaatiotekniikka sekä logistiikka. Äänekosken kaupunki tukee opiskelua, ensimmäiset 10 opintopistettä ovat ilmaisia äänekoskelaisille opiskelijoille.

Koulutukset on valittu Äänekosken työvoiman tarpeen mukaan. Opiskelijoilla on hyvät mahdollisuudet tehdä yhteistyötä alueen yritysten kanssa jo opiskelun aikana ja työllistyä Äänekoskelle.

Ensimmäinen vuosi opinnoista suoritetaan polkuopintoina JAMKin avoimessa ammattikorkeakoulussa, minkä jälkeen opiskelijalla on mahdollisuus päästä tutkinto-opiskelijaksi ilman valintakoetta.

Mukana yhteistyössä ovat Metsä Group, Valtra, Kurikka Timber ja CP Kelco.

Ilmoittautuminen koulutuksiin päättyy 30.11.2019.

Sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriopinnot, 55 op/vuosi

Automaatiotekniikka on voimakkaasti kehittyvä tekniikan alue. Automaattisesti toimivien laitteiden ja koneiden, kuten robottien, IoT-laitteiden ja konenäön osaamistarve lisääntyy nopeasti. Tulevaisuuden sähkötekniikka on älykkäitä sähköverkkoja, hajautettua energiantuotantoa, energiatehokkaat ratkaisuja ja sähkökäyttöä liikenteessä.

Opintopolku sisältää sähkö- ja automaatiotekniikan tutkinto-ohjelman (monimuoto) opintoja. Monimuotototeutuksen opiskelijoilla opintoihin sisältyy paljon itsenäistä työskentelyä ja verkon välityksellä opiskelua. Kontaktiopiskelua on vain muutamana päivänä kuussa ja ne saattavat ajoitua myös lauantaille. Lähipäivät järjestetään Äänekoskella. Paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Lue lisää Sähkö-ja automaatiotekniikan insinööriopinnoista täältä!

Logistiikan insinööriopinnot, 55 op/vuosi

Logistiikan opinnot valmentavat hyödyntämään, kehittämään ja johtamaan logistisia järjestelmiä. Logististen järjestelmien avulla saadaan tavara ja tieto liikuteltua tehokkaasti ja taloudellisesti niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Opinnot sopivat erityisesti sinulle, joka haluat yhdistää tekniikan ja talouden. 

Opintokokonaisuus sisältää logistiikkainsinöörin ammattikorkeakoulun tutkinto-ohjelman opintoja. Opinnot toteutetaan pääsääntösesti verkossa, mutta osa suoritettavista kursseista voi sisältää pakollisia läsnäolopäiviä. Lähipäivät järjestetään Äänekoskella. Paikka ilmoitetaan myöhemmin.

55 opintopistettä suoritettuaan, opiskelija voi hakea avoimen-väylän kautta logistiikan tutkinto-opiskelijaksi.

Ensimmäisen vuoden sisältö:

Osaajana kehittyminen, 3op
ICT-valmudet, 3op
Työelämän englanti, 4op
Matematiika 1, 5op
Logistiikan perusteet, 3op
Purchasing, 3op
Organisaation johtaminen, 3op
Kuljetusmuodot 1, 5op
Forms of Transport 2, 5op
Erityisalojen kuljetukset, 5op
Materiaalin ohjaus, 5op
Intralogistics, 5op
Sisälogistiikan johtaminen 5op

Lue lisää Logistiikan insinööriopinnoista täältä!

Opinnot voi myös suorittaa työn ohessa monimuoto-opintoina

Monimuoto opiskelu soveltuu sinulle, mikäli sinulla on aiempaa alaan liittyvää osaamista tai haluat enemmän joustoa opintojen suorittamisajankohtaan ja -paikkaan. Tällainen opiskelu edellyttää sinulta itseohjautuvuutta, aktiivista opiskeluotetta sekä halua ottaa vastuuta omasta oppimisestasi.Monimuoto-opetuksessa yhdistyvät verkko-opiskelu, itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely, työn opinnollistaminen, käytännön harjoittelu työelämässä sekä kontaktiopiskelun päivät Äänekoskella.Opintoihisi kuuluu lähipäiviä noin 3 - 4 viikon välein, ja päivien pituus on pääsääntöisesti 8 h. Lähipäivien lisäksi opintoihisi kuuluu itsenäistä opiskelua, verkko-opintoja, ryhmätöitä sekä ennakkotehtäviä. Tarkempi aikataulu julkaistaan myöhemmin.Opintojen hinta 10 euroa/opintopiste. Äänekosken kaupunki tukee äänekoskelaista opiskelijaa ja ensimmäiset 10 opintopistettä ovat ilmaisia!

Yhteystiedot

JAMK: Maarit Korva
suunnittelija
040 561 2555
avoinamk@jamk.fi
jamk.fi/avoin

Opetus- ja kasvatusjohtaja 
Ville Härtsiä
Hallintokatu 444100 Äänekoski 
Puh. 020 632 3000 
etunimi.sukunimi@aanekoski.fi

Muokattu 11.9.2020