Henkilöstöjohtamisen korkeakouluopintoja Äänekoskella

Äänekoskella alettiin tarjota Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston avoimia korkeakouluopintoja syksyllä 2017. Yhtenä kokonaisuutena henkilöstöjohtamisen opinnot, 27 op, jotka koostuivat sekä JAMKin että Jyväskylän yliopiston opinnoista. Yksi opiskelijoista oli Anna Nieminen, 38, joka urakoi kaikki johtamisen opinnot työn ohessa.

Anna Nieminen JAMKin oleskelutilassa

Anna Nieminen, 38

Johtajuutta töissä ja opinnoissa

Toimin huonekalualalla myymäläpäällikkönä Jyväskylän ja Kuopion Vepsäläisellä. Tehtäviini kuuluu työvuorosuunnittelua, myynnin seurantaa sekä esimiesvastuuta. Olen koko ajan saatavilla ja henkilökunnan tukena myymälässä, mutta myyntiä ehdin tällä hetkellä tekemään tosi vähän.

Johtajana haluan olla ihmisläheinen ja kannustava. Ajattelen, että hyvinvoiva henkilöstö on tuloksen teon edellytys.

Paikka ratkaisi opintojen osallistumisen

Löysin tiedon Äänekoskella järjestettävistä opinnoista googlettelemalla. Asun Äänekosken kupeessa Hirvaskankaalla, joten paikka sopi enemmän kuin hyvin. Ajattelin, että opintoihin on lyhyempi matka kuin esimerkiksi Jyväskylään ja toisaalta, ehkä ryhmäkin on pienempi ja sitä kautta opintojen aloittaminen helpompaa.

Edellisistä opinnoista oli jo tovi. Olen aikanaan opiskellut teollista muotoilua Kuopion muotoiluakatemialla. Lisäksi tein muutama vuosi sitten kaupan esimiehen erikoisammattitutkinnon.  Opintoihin lähteminen jännitti. En ollut vuosiin tottunut lukemaan varsinkaan englanninkielistä ja tieteellistä kirjallisuutta. Ajattelin, miten ikinä saan paksun englanninkielisen teoksen luettua. Nopeasti siihen kuitenkin tottui, lukutekniikkaakin on käyty opinnoissa läpi.

”Oli ihanaa opiskella!”

Halusin opintojen kautta uusia näkökulmia työhöni. Motiivina oli puhtaasti oman osaamisen kehittäminen. Se toteutui kyllä täysin opinnoissa. Uutta tietoa tuli paljon ja olen voinut soveltaa sitä erilaisissa työtilanteissa. Opintojen myötä olen saanut uutta ymmärrystä esimerkiksi ihmisten erilaisista persoonista ja niiden johtamisesta.

Opiskeluun oli nyt ihan erilainen motivaatio kuin 15 vuotta sitten. Kaikki, mitä opiskelee, on hyödyksi omassa työssä ja virkistää omaa ajattelua. Oli ihanaa opiskella! Haluan ehdottomasti opiskella vielä lisääkin, minulle on tullut suorastaan tiedonjano.

Opinnoissa oli monenlaisia suorittamistapoja verkkototeutuksista lähiopetukseen. Itse tykkäsin eniten lähiopetuksesta. Ryhmämme oli tosi monipuolinen. Meitä oli monen ikäisiä, työssä käyviä, työttömiä, eläkkeelle jääviä, miehiä, naisia, perheellisiä ja perheettömiä. Osa oli käynyt paljon kouluja, osa lyhyemmällä taustalla. Monipuolinen ryhmä takasi hyvät keskustelut laidasta laitaan.

Suosittelen ehdottomasti opiskelua kaikille. Äänekoskelaisille on lisäksi hieno juttu, että kaupunki tukee jatkossa korkeakouluopiskelua taloudellisestikin.

Jyväskylän yliopiston ja JAMKin yhteislogo

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto

Muokattu 8.3.2023