JAMK Insinööriopinnot Äänekoskella

image description

Jyväskylän ammattikorkeakoulun insinöörikoulutukset alkavat Äänekoskella

Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) insinöörikoulutuksia järjestetään ensimmäistä kertaa Äänekoskella vuoden 2020 alussa. Tarjolla on kaksi koulutusta: sähkö- ja automaatiotekniikka sekä logistiikka. Äänekosken kaupunki tukee opiskelua, ensimmäiset 10 opintopistettä ovat ilmaisia äänekoskelaisille opiskelijoille.

Koulutukset on valittu Äänekosken työvoiman tarpeen mukaan. Opiskelijoilla on hyvät mahdollisuudet tehdä yhteistyötä alueen yritysten kanssa jo opiskelun aikana ja työllistyä Äänekoskelle.

Ensimmäinen vuosi opinnoista suoritetaan polkuopintoina JAMKin avoimessa ammattikorkeakoulussa, minkä jälkeen opiskelijalla on mahdollisuus päästä tutkinto-opiskelijaksi ilman valintakoetta.

Mukana yhteistyössä ovat Metsä Group, Valtra, Kurikka Timber ja CP Kelco.

Ilmoittautuminen koulutuksiin on 2. - 29.9.2019.

 


Sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriopinnot, 55-65 op/vuosi

Automaatiotekniikka on voimakkaasti kehittyvä tekniikan alue. Automaattisesti toimivien laitteiden ja koneiden, kuten robottien, IoT-laitteiden ja konenäön osaamistarve lisääntyy nopeasti. Tulevaisuuden sähkötekniikka on älykkäitä sähköverkkoja, hajautettua energiantuotantoa, energiatehokkaat ratkaisuja ja sähkökäyttöä liikenteessä.

Lisää koulutuksen sisällöstä ja opintojen rakenteesta julkaistaan myöhemmin

Logistiikan insinööriopinnot, 55-65 op/vuosi

Logistiikan opinnot valmentavat hyödyntämään, kehittämään ja johtamaan logistisia järjestelmiä. Logististen järjestelmien avulla saadaan tavara ja tieto liikuteltua tehokkaasti ja taloudellisesti niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Opinnot sopivat erityisesti sinulle, joka haluat yhdistää tekniikan ja talouden. 

Lisää koulutuksen sisällöstä ja opintojen rakenteesta julkaistaan myöhemmin


Opinnot voi myös suorittaa työn ohessa monimuoto-opintoina

Monimuoto opiskelu soveltuu sinulle, mikäli sinulla on aiempaa alaan liittyvää osaamista tai haluat enemmän joustoa opintojen suorittamisajankohtaan ja -paikkaan. Tällainen opiskelu edellyttää sinulta itseohjautuvuutta, aktiivista opiskeluotetta sekä halua ottaa vastuuta omasta oppimisestasi.Monimuoto-opetuksessa yhdistyvät verkko-opiskelu, itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely, työn opinnollistaminen, käytännön harjoittelu työelämässä sekä kontaktiopiskelun päivät Äänekoskella.Opintoihisi kuuluu lähipäiviä noin 3 - 4 viikon välein, ja päivien pituus on pääsääntöisesti 8 h. Lähipäivien lisäksi opintoihisi kuuluu itsenäistä opiskelua, verkko-opintoja, ryhmätöitä sekä ennakkotehtäviä. Tarkempi aikataulu julkaistaan myöhemmin.Opintojen hinta 10 euroa/opintopiste. Äänekosken kaupunki tukee äänekoskelaista opiskelijaa ja ensimmäiset 10 opintopistettä ovat ilmaisia!

YHTEYSTIEDOT

Opetus- ja kasvatusjohtaja Ville Härtsiä
Hallintokatu 4
44100 Äänekoski
Puh. 020 632 3000
etunimi.sukunimi@aanekoski.fi

JAMK: Ilona Viitasaari, koulutussuunnittelija
Puh. 040 542 5687
ilona.viitasaari(at)jamk.fi
jamk.fi/avoin