Lainojen uusinta ja aineistohaku

Äänekosken kirjastot kuuluvat Keski-kirjastokimppaan. Voit uusia lainoja, tehdä varauksia ja hakuja aineistosta Keski-kirjastojen yhteisessä verkkokirjastossa.

Yhteystiedot ja aukioloajat

Toimipisteiden aukioloajat ja yhteystiedot. Kaikkien toimipisteiden sijainnit kartalla, ajo-ohjeet ja tiedot palveluista löytyvät valtakunnallisesta Kirjastohakemistosta.

TIEDOTTEET

Postin lakko vaikuttaa myös kirjastojen palveluihin

Kirjeenä postitettavat myöhästymisilmoitukset ja varausten noutoilmoitukset viivästyvät. Muistathan tarkastaa varaustesi tilanteen ja lainojesi eräpäivät kirjastossa tai verkossa (keskikirjastot.fi). Verkkokirjastossa voit myös päivittää varausten ja myöhästymisilmoitusten ilmoitustavaksi tekstiviestin tai sähköpostin (Omat tiedot > Viestiasetukset).

Lakon aikana aineistokuljetukset Keski-kirjastojen välillä normaalisti lukuunottamatta Jyväskylän lähikirjastoja, joihin ei tällä hetkellä voi tehdä seutuvarauksia. Aineistokuljetukset Äänekosken kirjastotoimipisteiden välillä toimivat normaalisti.

Sanoma- ja aikakauslehtien saapumisessa voi olla pitkiäkin viiveitä. Aamujakelussa olevat Keskisuomalainen ja Helsingin Sanomat saapuvat normaalisti Postin ilmoituksen mukaisesti. Sähköiset näköislehdet ilmestyvät lakon aikanakin normaalisti ja ovat luettavissa Keski-kirjastojen ePress- ja eMagz -lehtipalveluissa.

Talvikauden aukioloajat käytössä kirjastoissa 2.9. alkaen

Tarkemmat aukiolotiedot löydät Yhteystiedot ja aukioloajat -välilehdeltä.

PIN-koodi käyttöön lainausautomaateilla kaikissa kirjastoissa

Lainausautomaateilla otetaan tietoturvasyistä käyttöön PIN-koodikysely kaikissa Äänekosken kirjastoissa. Jatkossa automaateilla voi lainata, uusia lainoja ja tarkastella omia lainatietoja (varaukset, maksut) syöttämällä lukusäteelle ensin kirjastokortin ja näppäilemällä näytölle 4-numeroisen PIN-koodin. Sama koodi on käytössä kirjautumiseen Keski-kirjastojen verkkokirjastossa ja e-aineistopalveluissa. Asiakaspalvelutiskiltä lainattaessa tai palautettaessa ei tarvita PIN-koodia.

Omatoimiajat Sumiaisten ja Konginkankaan kirjastoissa

Kirjastot ovat nyt käytössä joka päivä klo 8.00 - 21.00.

Kun henkilökunta ei ole paikalla, sisään pääsee kirjautumalla ulko-ovien kortinlukijaan Keski-kirjastokortilla ja PIN-koodilla.

Keski-kirjastojen e-aineistopalvelut

Täältä löydät kirjat, äänikirjat, musiikin ja lehdet, joita voi käyttää verkossa kirjastossa tai kotona kirjastokortilla ja PIN-koodilla

Koululaisvierailut ja lukudiplomit

Kuukauden suosikit

ÄÄNEKOSKEN KIRJASTOJEN UUTUUDET JA VARATUIMMAT 
MARRASKUU 2019 

Ajankohtaista  /  Kirjasto