Lainojen uusinta ja aineistohaku

Äänekosken kirjastot kuuluvat Keski-kirjastokimppaan. Voit uusia lainoja, tehdä varauksia ja hakuja aineistosta Keski-kirjastojen yhteisessä verkkokirjastossa.

Yhteystiedot ja aukioloajat

Toimipisteiden aukioloajat ja yhteystiedot. Kaikkien toimipisteiden sijainnit kartalla, ajo-ohjeet ja tiedot palveluista löytyvät valtakunnallisesta Kirjastohakemistosta.

TIEDOTTEET

Äänekosken kirjastot kiinni 18.3. alkaen

Äänekosken kirjastot ovat suljettuina keskiviikosta 18.3.2020 alkaen koronavirustilanteeseen liittyvän poikkeustilan vuoksi. Kirjastojen ovet pysyvät suljettuina 13.4. saakka. Sulku koskee myös omatoimikirjastoja. Lue sulun vaikutuksista lainauskäytäntöihin, uusintoihin ja kirjastomaksuihin: https://www.keskikirjastot.fi/web/arena/-/korona-sulkee-kirjastot

E-kirjasto toimii myös sulkuaikana. Osaan e-palveluista tarvitaan PIN-koodi, Toimi näin, jos sinulta puuttuu PIN-koodi:

Jos kirjastokorttiisi on liitettynä sähköpostiosoite, onnistuu PIN-koodin hankkiminen omatoimisesti verkkopalvelun ohjeita seuraten. Jos kirjastokorttiisi ei ole liitettynä sähköpostiosoitetta, voi PIN-koodin saada poikkeuksellisesti kirjastojen sulkuaikana myös puhelimitse soittamalla kirjaston palvelunumeroon arkisin kello 10-15 välisenä aikana. Puh. 020 632 3283 (Äänekoski, Konginkangas, Sumiainen), Suolahden kirjasto 020 632 3293.

PIN-koodi käytössä lainausautomaateilla kaikissa kirjastoissa

Lainausautomaateilla on otettu tietoturvasyistä käyttöön PIN-koodikysely kaikissa Äänekosken kirjastoissa. Automaateilla voi lainata, uusia lainoja ja tarkastella omia lainatietoja (varaukset, maksut) syöttämällä lukusäteelle ensin kirjastokortin ja näppäilemällä näytölle 4-numeroisen PIN-koodin. Sama koodi on käytössä kirjautumiseen Keski-kirjastojen verkkokirjastossa ja e-aineistopalveluissa. Asiakaspalvelutiskiltä lainattaessa tai palautettaessa ei tarvita PIN-koodia.

Omatoimiajat Sumiaisten ja Konginkankaan kirjastoissa

Kirjastot ovat nyt käytössä joka päivä klo 8.00 - 21.00.

Kun henkilökunta ei ole paikalla, sisään pääsee kirjautumalla ulko-ovien kortinlukijaan Keski-kirjastokortilla ja PIN-koodilla.

Keski-kirjastojen e-aineistopalvelut

Täältä löydät kirjat, äänikirjat, musiikin ja lehdet, joita voi käyttää verkossa kirjastossa tai kotona kirjastokortilla ja PIN-koodilla

Koululaisvierailut ja lukudiplomit

Kuukauden suosikit

ÄÄNEKOSKEN KIRJASTOJEN UUTUUDET JA VARATUIMMAT 
MAALISKUU 2020