TIEDOTTEET

Äänekosken kirjastoissa varausten noutopisteet avautuvat ke 13.5. alkaen

Kirjastojen lainaustoiminta  käynnistyy keskiviikkona 13.5.2020.

Tuolloin on mahdollista noutaa ja lainata etukäteen varattua aineistoa lainausautomaateilta sekä palauttaa aineistoa palautusluukkuihin. Varaamatonta aineistoa ei ole mahdollista noutaa hyllyistä. Henkilökunta avustaa tarvittaessa varausten lainaamisessa mutta muuta asiakaspalvelua ei ole. Kirjastojen maksuja ei toistaiseksi oteta vastaan, eivätkä jo aiemmin kertyneet maksut vaikuta lainaamiseen tai varaamiseen.

Kirjastotilat eivät vielä ole avoinna oleskelulle ja ajanvietolle, vaan kirjastojen osastot ja muut tilat (lehtisalit, kopiokoneet, wc-tilat) pysyvät suljettuina Aluehallintoviraston ohjeiden mukaisesti. Sumiaisten ja Konginkankaan kirjastojen omatoimikäyttö ei toistaiseksi ole mahdollista.

Varauksiin liittyvät tiedustelut:
020 632 3283 (Äänekosken, Konginkankaan, Sumiaisten kirjastot)
020 632 3293 (Suolahden kirjasto, tiistaista torstaihin)

Kirjastojen neuvontanumerot palvelevat toistaiseksi arkisin klo 10.00 - 15.00 välisenä aikana.

Kesän aukioloajoista 1.6.2020 alkaen tiedotetaan, kun Aluehallintovirastolta on saatu lisäohjeita kirjastojen asteittaiseen ja hallittuun avaamiseen liittyen. 

Varatun aineiston noutoajat 13.5. - 31.5:

Äänekosken pääkirjasto:

MA - PE klo 14.00 - 18.00

Viikonloppuna suljettu

Suolahden kirjasto:

TI - TO klo 14.00 - 18.00

Konginkankaan kirjasto: (19.5. alkaen)

TI klo 14.00 - 18.00

Sumiaisten kirjasto:

KE klo 14.00 - 18.00

Varatun aineiston noutoaika riskiryhmille:

Varausten noutoajan ensimmäinen tunti klo 13.00-14.00 on jokaisessa kirjastossa varattu riskiryhmille

Palautusluukut avoinna

Kirjoja voi palauttaa kaikkien kirjastojen palautusluukkuihin.

Keski-kirjastojen e-kirjastokäytössä myös sulkuaikana - näin saat PIN-koodin e-palvelujen käyttöön

Keski-kirjastojen yhteiset e-kirjat,e-äänikirjat ja e-lehtipalvelut ovat käytettävissä myös sulkuaikana. E-aineistojen käyttöoikeuksia on sulkuaikana laajennettu, joten luettavaa ja kuunneltavaa riittää entistä paremmin myös kotisohville. Käyttäjätunnus e-palveluihin on kirjastokortin numero. Osaan palveluista tarvitaan myös PIN-koodi. Koodin voi tilata omaan sähköpostiin Keski-kirjastojen sivuilla "Unohditko PIN-koodisi? Vaihda tai luo uusi" -toiminnolla. Jos et saa koodia sähköpostiisi muutaman minuutin kuluessa, ota yhteyttä kirjastoon soittamalla palvelunumeroon 020 632 3283 (pääkirjaston neuvonta) arkisin kello 10.00-15.00 välisenä aikana. Tarkistamme kirjastokortin numeron ja henkilötiedot ennen PIN-koodin luovutusta.

Keski-kirjastojen e-aineistopalvelut

Täältä löydät kirjat, äänikirjat, musiikin ja lehdet, joita voi käyttää verkossa kirjastossa tai kotona kirjastokortilla ja PIN-koodilla

Lainojen uusinta ja aineistohaku

Äänekosken kirjastot kuuluvat Keski-kirjastokimppaan. Voit uusia lainoja, tehdä varauksia ja hakuja aineistosta Keski-kirjastojen yhteisessä verkkokirjastossa.

Yhteystiedot ja aukioloajat

Toimipisteiden aukioloajat ja yhteystiedot. Kaikkien toimipisteiden sijainnit kartalla, ajo-ohjeet ja tiedot palveluista löytyvät valtakunnallisesta Kirjastohakemistosta.

Koululaisvierailut ja lukudiplomit

Kuukauden suosikit

ÄÄNEKOSKEN KIRJASTOJEN UUTUUDET JA VARATUIMMAT 
TOUKOKUU 2020