Ryhmävierailut ja näyttelytilojen varaukset

Lapsiryhmät ovat tervetulleita lainaamaan aineistoa kirjastojen aukioloaikojen ja omatoimituntien lisäksi myös aamuisin ennen kirjaston aukeamista. Varaattehan tällöin ryhmälle ajan etukäteen kirjaston neuvonnasta, ks. kirjastojen yhteystiedot

Pääkirjaston alakerrassa on omien eväiden syömiseen tarkoitettu Eväsnurkka ja Soittohuone/Satunurkka, jota voi myös varata ryhmien käyttöön.

Pääkirjastossa vierailevia ryhmiä pyydämme huomioimaan tiloissa liikkuvat muut asiakkaat omatoimituntien (klo 10.00-12.00) aikana.

Jos työstätte lapsiryhmissä erilaisia projekteja tai vietätte teemapäiviä, tarjoamme myös mielellämme kuva- ja tietokirjakokonaisuuksia eri aihepiireistä lainattavaksi. Lisäksi kirjastot tarjoavat puitteita pienimuotoisille näyttelyille, jos haluatte tuoda esille lasten tekemiä töitä laajemmallekin yleisölle.

 Kirjastokortin hankkiminen ryhmälle

Jos päiväkotiryhmällänne tai kerhollanne ei vielä ole omaa kirjastokorttia, sen voi hankkia kätevästi vierailemalla kirjastossamme. Kortista vastaa kerhossa tai päiväkotiryhmässä nimetty vastuuhenkilö, joka huolehtii lainojen uusimisesta ja palauttamisesta ajallaan sekä mahdollisesti muuttuvien tietojen ilmoittamisesta kirjastolle, esimerkiksi kun kortin vastuuhenkilö vaihtuu.

Kirjasto ei peri kerhojen ja päiväkotiryhmien lainaamasta aineistosta varaus-, myöhästymis- eikä huomautusmaksuja, mutta laskuttaa kadonneen tai turmeltuneen aineiston.

Liikkuva Lainaamo -toiminta

Lastenosastoilta tehdään syksystä 2018 alkaen neljä kertaa vuodessa LiikkuvaLainaamo -vierailukierroksia, joilla voi lainata kirjoja mukana olevasta valikoimasta.

Etukäteen voidaan sopia esimerkiksi kirjapakettien kokoamisesta tietystä aiheesta (esim. joulu, askartelu, eläimet...). Samalla vierailulla voimme ottaa vastaan myös palautettavaa aineistoa.

Toiminta on suunnattu niille päiväkodeille, jotka sijaitsevat kävelymatkan ulkopuolella lähimmästä kirjastostaan.

Mahdollisuuksien mukaan vierailemme myös esimerkiksi perhekerhoissa.

Ryhmälle voi varata Liikkuva Lainaamo -vierailun kirjastojen neuvonnasta, ks. kirjastojen yhteystiedot