Ryhmävierailut ja näyttelytilojen varaukset

Lapsiryhmät ovat tervetulleita lainaamaan aineistoa kirjastojen aukioloaikojen ja omatoimituntien lisäksi myös aamuisin ennen kirjaston aukeamista. Varaattehan tällöin ryhmälle ajan etukäteen kirjaston neuvonnasta.

Pääkirjaston alakerrassa on omien eväiden syömiseen tarkoitettu Eväsnurkka ja Soittohuone/Satunurkka, jota voi myös varata ryhmien käyttöön.

Pääkirjastossa vierailevia ryhmiä pyydämme huomioimaan tiloissa liikkuvat muut asiakkaat omatoimituntien (klo 10.00-12.00) aikana.

 Kirjastokortin hankkiminen ryhmälle

Jos päiväkotiryhmällänne tai kerhollanne ei vielä ole omaa kirjastokorttia, sen voi hankkia kätevästi vierailemalla kirjastossamme. Kortista vastaa kerhossa tai päiväkotiryhmässä nimetty vastuuhenkilö, joka huolehtii lainojen uusimisesta ja palauttamisesta ajallaan sekä mahdollisesti muuttuvien tietojen ilmoittamisesta kirjastolle, esimerkiksi kun kortin vastuuhenkilö vaihtuu.

Kirjasto ei peri kerhojen ja päiväkotiryhmien lainaamasta aineistosta varaus-, myöhästymis- eikä huomautusmaksuja, mutta laskuttaa kadonneen tai turmeltuneen aineiston.

Liikkuva Lainaamo -toiminta

Liikkuva Lainaamo on Äänekosken kirjastojen hakeutuva lainauspalvelu, joka vierailee kirjastojen ulkopuolella lainaamassa aineistoa. Toiminta on suunnattu niille päiväkodeille, jotka sijaitsevat kävelymatkan ulkopuolella lähimmästä kirjastostaan. Mahdollisuuksien mukaan palvelua tarjotaan myös esimerkiksi kerhoryhmille.

Koronatilanteen vuoksi Liikkuva Lainaamo ei tällä hetkellä vieraile päiväkoti- tai kerhoryhmissä tartuntariskin välttämiseksi. Tarjoamme kuitenkin päiväkodeille ja kerhoille kirjakassipalvelua. Kirjastossa voidaan kerätä toiveiden mukaista aineistoa kassiin, jonka päiväkodin työntekijä käy hakemassa kirjastosta lainaan yhteisökortille. Jos nouto ei ole mahdollista, lainaamme aineiston valmiiksi yhteisökortille ja kirjaston työntekijä käy tuomassa kirjakassin päiväkodille.

(päivitetty 9/2021)

Ajankohtaista  /  Päiväkodit ja kerhot

Äänekosken Kulttuurifoorumissa asukkaat pääsivät osallistumaan Kulttuuri- ja liikuntaohjelman tekemiseen

14.6.2022

Viime viikkoisessa kulttuuritoimen järjestämässä Kulttuurifoorumissa käytiin keskustelua valmistelussa olevasta Äänekosken kaupungin kulttuuri- ja liikuntaohjelmasta, joka laaditaan uuden kaupunkistrategian pohjalta. Liikuntapalvelut kutsuu taas liikuntatoimijat ja liikuntatoiminnasta kiinnostuneet liikuntafoorumiin Äänekosken kaupungintalon valtuustosaliin torstaina 16.6.2022 klo 18-20. Lue lisää ›