Graffitien ja katutaiteen luvalliset maalauspaikat 

Äänekosken kaupunki on panostanut luvallisiin graffitien maalauspaikkoihin keskustassa ja nyt siirrettävän graffitikontin kautta myös taajamissa.
Graffitti.

Äänekoskella on tällä hetkellä yksi luvallinen katutaiteen tekemiseen nimetty paikka ja se sijaitsee Äänekoski Areena Pankkarin läheisyydessä olevassa kevyenliikenteen alikulkutunnelissa (Pankkarin uimarannalta kevyenliikenteenväylää Vaasankadulle päin). Kyseinen paikka on katutaitelijoiden vapaassa käytössä. Graffitikulttuurin mukaisesti toisten töiden päälle on luvallista maalata omia teoksia.

Lisätäkseen katutaiteen harrastusmahdollisuuksia Äänekoskella, kaupunki on hankkinut uuden graffitikontin, jonka sijaintia voidaan vaihtaa eri taajamien välillä. Graffitikontti on ympärivuotisessa käytössä olevaa vapaata taidepintaa kaikille kuntalaisille, johon graffitista ja katutaiteesta kiinnostuneet voivat luvallisesti ilmaista itseään niihin maalaamalla. 

Uusi graffittikontti on tullut käyttöön heinäkuun 2022 aikana ensin Äänekosken keskusaukiolle ja seuraavaksi se siirretään Suolahteen Asemakadun koulun pihaan. Kontin siirroista tiedotamme erikseen.

Graffitikontti
Graffitti.
Graffitti, ukrainaksi.
Graffitti.
Graffitti.

Lisätietoja:

Vs. vapaa-aikajohtaja Jukka-Pekka Pohjolainen, 020 632 3259, jupe.pohjolainen@aanekoski.fi

Muokattu 11.8.2022