Köyhyydenkylä

Köyhyydenkylä on rakennettu kertomaan menneestä ajasta. Talkootyönä tehdyn kylän rakentaminen ei aiheuttanut kustannuksia nauloja lukuunottamatta, sillä kaikki materiaali kierrätettiin. Tästä tulee nimi Köyhyydenkylä. 

Kylän päärakennus on tunnelmallinen, vanhaan tyyliin rakennettu Riihipirtti, jonka kivijalka on palaneesta autionavetasta. Pirtissä on iso tupa, kunnon keittiö ja sen yhteydessä pienempi kahvio- tms. tupa.  Riihipirtti on suosittu erilaisten tilaisuuksien pitopaikkana.

Kylään kuuluu Äänekoski-talo, jonka ulkonäkö kertoo entisajan työläisasumisesta. Sota-ajoista muistuttaa korsu, joka on rakennettu sisältä ja ulkoa aidon mallin mukaisesti ja jossa voi jopa yöpyä. Elämänkivet-patsasholvi on tehty muistuttamaan elämän rajallisuudesta. Uusimpina rakennuksina pihapiiriin kuuluu mm. iso lato, jota käytetään esimerkiksi näyttelytilana. Lisäksi Köyhyydenkylään kuuluvat tietenkin perinteinen savusauna ja laavu sekä ulkohuussit. Järveä ei ole. 

Kaikki Köyhyydenkylän tilat ovat vuokrattavissa. Kylän emännät järjestävät vieraille pullakahvit tai hyvää ruokaa tilauksesta. Myös opastetut kierrokset ja esim. musiikkiesityksiä kannattaa kysyä. Tilat ja palvelut varataan Sumiaisten Vanharouvan kautta

Yhteystiedot

Rautionmäentie 570, 44280 Sumiainen
Puh: 014 586243
GSM: 040 548 0815
raili.linden at vanharouva.inet.fi