Laulavan mörön polku

image description

Laulavan Mörön polku (Mörköpolku) puikkelehtii Sumiaisissa Syvälahden, Lohilahden ja Vihijärven kylien keskisuomalaisissa järvimaisemissa, metsäisillä kankailla ja harjanteilla nousten välillä kauniita kaukometsänäkymiä tarjoaville vuorille. Ikiajat ovat kyläläiset hoitaneet kanssakäymisensä vesiteiden ohella helppokulkuisia harju- ja kangaspolkuja pitkin. Osan näin syntynyttä laajaa, jo umpeutumassa olevaa polkuverkostoa on Syvälahden kyläyhdistys raivannut ja merkinnyt maastoon kaikkien luonnossa liikkujien iloksi alueellisena maaseudun kehittämishankkeena.

Laulavan Mörön polku on saanut nimensä päätepisteittensä mukaan. Laulumäki Keiteleen rannalla on polun pohjoispään näköalapaikka, etelässä polku päättyy korpimaisemassa solisevalle Mörkökoskelle

Mörköviitoin ja puihin punaisella merkityin täplin viitoitetun reitin kokonaispituus on 19 km. Polun karttaan on merkitty monia muitakin alueella risteileviä polkuja lyhyempiä retkiä varten.

Retken Laulavan Mörön polulle voit aloittaa useasta paikasta. Opastauluja ja lainattavia karttoja on punaisissa postilaatikoissa polun molemmissa päätepisteissä, Syvälahden entisen koulun pihalla sekä Suolahti-Sumiainen tien (nro 6450) varressa lähellä Suolahden ja Sumiaisten rajaa sekä Vihijärven risteyksessä. Entisen Sisä-Suomen sairaalan takaa Suolahdesta johtaa myös yhdyspolku Mörkökoskelle. Karttalaatikoita on myös kodalla ja Kaakkovuoren näkötornilla.

Kartta

(pdf, 625 kt)

Yhteystiedot

Syvälahden kyläyhdistys ry
0400 411 452
Fanisivut Facebookissa