Leirikeskus Kangaslampi

image description
Leirikeskuksen käyttökausi on 1.4. – 31.10.2019. Ensisijaisia käyttäjiä ovat nuorisojärjestöt ja – yhdistykset. Käyttövuorot anotaan nuorisopalveluilta 22.10. – 19.11.2019 välisenä aikana alla olevalla sähköisellä hakemuksella. Hakijoita tiedotetaan saaduista vuoroista 10.12.2018 mennessä. Vapaita leiriaikoja voi varata myös hakuajan jälkeen. Leirikeskus on varattuna ajalla 3.6. – 7.6.2019 nuorisopalveluiden oman käytön vuoksi.
Sähköinen hakemus

Äänekosken kaupungin omistama leirikeskus sijaitsee Syvälahdentien varressa Kangaslammen rannassa (Syvälahdentie 245, 44260 Vihijärvi). 

Neljä mökkiä, 32 makuupaikkaa

Leirikeskuksessa on vuokrattavana neljä mökkiä, joissa on 32 makuupaikkaa. Kussakin mökissä on kaksi huonetta ja kussakin huoneessa neljä makuupaikkaa. Hirsisessä päärakennuksessa on keittiö- ja ruokailutilat. Alueella voi myös telttailla. Leirikeskus on käytössä huhtikuusta lokakuuhun. Käyttövuorot haetaan kesäksi edellisen vuoden loppuun mennessä. 

Vuokralaisilla tulee olla turvallisuussyistä mukana oma matkapuhelin, Kangaslammella ei ole toimivaa lankapuhelinta. Vuokralaisten vastuuhenkilön matkapuhelinnumero tulee ilmoittaa nuorisopalveluille varauksen yhteydessä. 

Kangaslammen leirikeskuksen avain on avainlaatikossa leirikeskuksessa. Vuokraaja saa numerokoodin, jolla saa avaimen laatikosta. Avainkoodi lähetetään tekstiviestitse viimeistään vuokrauspäivän aamuna. Koodi on jokaiselle vuokraajalle eri ja voimassa vain vuokrauspäivänä. Avain palautetaan vuokrausajankohdan päätyttyä samaan laatikkoon.

Kangaslammen käyttövuoromaksut

Hinnat sisältävät ALV:n.

Kaupungin avustusta
saavat järjestöt
Muut yhteisöt
ja yksityiset
Mökki 70 €/vrk 165 €/vrk
Sauna 30 €/vrk 97 €/vrk
Äänekoskelaiset käyttäjät Ulkokuntalaiset
Juhannuspaketti kaikki tilat 3 vrk 800 €/3vrk 1600 €/3vrk

Leirikeskuksen säännöt

1. Leirikeskuksen aluetta sekä päärakennusta ja saunaa annetaan alla määritellyin ehdoin kaupungin sisäiseen käyttöön, järjestöjen, paikallisten yhteisöjen sekä nuoriso- ja liikuntaseurojen käyttöön lapsi- ja nuorisotyön edistämiseen tarkoitettujen tilaisuuksien järjestämiseksi. Leirikeskusta vuokrataan myös yksityisille. Kaupungilla on ensisijainen oikeus varata leirikeskus omaan käyttöönsä.

2. Käyttövuorokausi alkaa klo 12 ja päätyy klo 12.

3. Nuorisojärjestöjen ja muiden nuorisotyötä tekevien järjestöjen kanssa neuvotellaan kesävarausta edeltävän syksyn aikana, vuorotteluperiaatetta kunnioittaen. Näin turvataan kansallisesti merkittävien ja kansainvälisten leirien onnistuminen ja suunnitelmallinen toteuttaminen.

4. Tilavaraukset tulee perua vähintään 2 viikkoa ennen varausajan alkamista. Peruuttamattomista varauksista peritään 50 % hinnasta. Leirikeskuksen vuokraaja allekirjoittaa vuokraussopimuksen, mistä ilmenee vuokraajan yhteystiedot ja vastuuhenkilön nimi. Vuokra laskutetaan ennakkoon varaajalta. Mikäli vuokraa ei ole maksettu määräpäivään mennessä vuokraus peruuntuu.Tilojen vuokraajan ja vastuuhenkilön tulee olla iältään vähintään 21 vuotta vanha.

5. Tilat luovutetaan käyttäjilleen varustuksineen ns. omatoiminta periaatteella. Vuokraukseen sisältyvät kohteet ja varusteet: tupa-saunarakennuksessa ja ruokala-rakennuksessa olevat kalusteet, keittiövälineet ja astiat ja leirikeskuksen piha-alueella pelikentät ja vene. Vuokraukseen ei sisälly nuorisopalvelujen omat toimintavälineet.Tilaisuuksien järjestäjillä on käytettävissään: majoitustilat, 32 vuodepaikkaa (huoneiden sängyissä patjat) keittiön kiinteät koneet ja ruoan valmistukseen ja jakeluun käytettävät astiat sekä ruokailuvälineet.)  Asiakas ei saa vuokrata leirikeskusta edelleen muille.

Sisältyy: Ei sisällä – tuotava itse:
Patjat WC-paperit
Polttopuut Käsipyyhkeet
Vene Pesuaineet
Astiat Petivaatteet ja -välineet
Suomen lippu Tulitikut
  Lääkkeet ja ensiapuvälineet
  Henkilökohtaiset hygienatuoteet
  Elintarvikkeet
  Pelastusliivit

6. Ryhmän saavuttua leirikeskukseen tutustuu vastuuhenkilö leirikeskuksen pelastussuunnitelmaan. Vastuuhenkilö on velvollinen olemaan koko tilaisuuden ajan paikalla. Hän tarkistaa tilat ja kalusteet saavuttaessa leirikeskukseen ja ilmoittaa mahdollisista vaurioista tai puutteista nuorisopalveluille viimeistään seuraavana työpäivänä. Hän huolehtii tilaisuuden aikana järjestyksen säilymisestä ja siitä, ettei tiloissa vuokrauksen aikana ole asiattomia henkilöitä. Vastuuhenkilö huolehtii, ettei vuokraussopimuksessa mainittua aikaa ylitetä sekä siitä, että tilat siivotaan tilaisuutta edeltäneeseen siisteystasoon ja järjestykseen. Vastuuhenkilö lähtee tilaisuudesta viimeisenä ja huolehtii ovien lukitsemisesta. Hän tarkistaa, että kaikkien tilojen valot on sammutettu, vesihanat ovat kiinni sekä ikkunat suljettu. Vastuuhenkilö täyttää leirikeskuspalaute lomakkeen ja palauttaa sen sille tarkoitettuun laaatikkoon Vastuuhenkilö palauttaa avaimen avainlaatikkoon.

7. Jos tiloissa jotain rikkoutuu, tieto tapahtuneesta tulee ilmoittaa tilojen vuokraajalle nuorisopalveluihin viimeistään seuraavana työpäivänä. Vahinko- ja ilkivaltatapauksissa tilan vuokraajat ovat korvausvelvollisia.

Mikäli ilmenee teknisiä ongelmia leirikeskuksen käytössä, tulee ottaa yhteyttä ilta- ja viikonloppupäivystäjään puh. 040 484 2124.

8. Tilat on siistittävä käytön jälkeen samaan kuntoon kuin ne vastaanotettaessa olivat. Seuraavat asiat tulee ennen kaikkea hoitaa: pestä ja järjestää astiat, asettaa tuolit ja pöydät paikoilleen, tyhjentää roskakorit ulkona olevaan jätepisteeseen, ja imuroida lattiat. Tarkistaa, että puutelineet ovat täynnä puita. Myös saunan siivous. Tarvittaessa tuoda lisää puita puuvajasta saunaan ja tupaan. Ylimääräisestä siivouksesta laskutetaan 400 euroa + alv 24 %

9. Lemmikkieläinten vieminen leirikeskuksen sisätiloihin kielletty

10. Kangaslammen leirikeskuksen läheisyydessä on yksityisiä asuntoja, joten on tarpeen, että hiljaisuus alueella alkaa klo 23.00 ja päättyy klo 06.00.

11. Venettä saa käyttää omalla vastuulla. Pelastusliivit oltava päällä käytettäessä venettä

12. Mikäli leirikeskusken pihalle rakennetaan esim. köysiratoja tai laitetaan pyykinkuivaus naruja on ne ehdottomasti poistettava käytön loppumisen jälkeen. Värikuulapelin järjestämiselle on kysyttävä erikseen lupa leirikeskuksen tilojen vuokraajalta, nuorisopalveluilta.

13. Avaimen saa avainlaatikosta leirikeskuksesta. Vuokraaja saa numerokoodin, jolla saa avaimet laatikosta. Avainkoodi lähetetään tekstiviestitse viimeistään vuokrauspäivän aamuna. Koodi on jokaiselle vuokraajalle eri ja voimassa vain vuokrauspäivänä. Avaimet on palautettava välittömästi vuokrausajan päätyttyä avain laatikkoon. Avaimen hävittyä peritään lukkojen vaihdosta aiheutuvat kustannukset.

14. Vuokranantaja ei ole vastuussa asiakkaan itselleen tai omaisuudelleen aiheutuneista vahingoista. Äänekosken kaupunki ei vastaa kaupungista johtumattomista syistä peruuntuneesta varauksesta.

15. Käyttäjien on tuotava tullessaan tarvittavat ensiapuvälineet ja huolehtia ne sellaiseen tilaan, mistä ne ovat helposti saatavissa. Säilytyspaikan tulee olla kaikkien ohjaajien tiedossa

16. Matkailuautot ja vaunut. Turvavälin tulee olla vähintään neljä metriä matkailuajoneuvojen, muiden ajoneuvojen sekä erilaisten rakenteiden, kuten etutelttojen ja -katosten välillä. Matkailuautot ja vaunujen parkki ainoastaan merkityillä paikoilla.

17. Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut voi näiden käyttö- ja järjestyssääntöjen laiminlyönnin seurauksena olla vuokraamatta tiloja toistaiseksi tai kieltää tilojen tulevan käyttöoikeuden. Kaupunki laskuttaa tilan käyttäjältä tämän aiheuttamat vahingot tai kaupungin tehtäväksi jääneet tilan järjestykseen saattamisesta tai siivouksesta aiheutuneet kustannukset sekä ohjeiden laiminlyömisestä tai huolimattomuudesta aiheutuneet muut seuraamukset.

18. Leirikeskus on savuton alue. Tupakkalaki 12 § (20.8.2010/698)

19. Alkoholin käyttö on kielletty tilaisuuksissa joissa osallistujat ovat alle 18- vuotiaita. Alkoholin käyttöstä on tehtävä ilmoitus erikseen nuorisotoimistoon.

20.  Leirikeskuksen käytön tulee olla Suomen lakien ja hyvien tapojen mukaista. 

Tiloja ei myöskään vuokrata jos edellinen vuokrausmaksu on maksamatta.