Varhaiskasvatus (päivähoito) ja esiopetus

Varhaiskasvatus kuuluu yhdessä neuvolapalveluiden, puhe- ja toimintaterapian sekä perheneuvolan kanssa perhepalveluihin. Perhepalvelut palvelevat perheitä eri elämäntilanteissa ja vaiheissa.

Äänekoskella kunnallista varhaiskasvatusta järjestetään päiväkodeissaohjatussa perhepäivähoidossa sekä kerhomuotoisesti leikkitoiminnan piirissä.

Tavoitteena on tarjota perheille varhaiskasvatusta, joka tukee lapsen kasvua ja kehitystä yhdessä vanhempien kanssa.

Ajankohtaista:

Varhaiskasvatuksen uusi asiakasmaksulaki tulee voimaan 1.3.2017

 

Palveluitamme ovat varhaiskasvatus päiväkodissa ja perhepäivähoidossa, vuorohoito Mikonpuiston vuoropäiväkodissa, esiopetus ja kerhotoiminta.

Hakeminen

Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea ympäri vuoden, kuitenkin viimeistään neljä kuukautta ennen hoidon tarpeen alkamista. Äkillisessä hoidon tarpeessa hakemus tulee toimittaa viimeistään kaksi viikkoa ennen varhaiskasvatuksen alkamisajankohtaa.

Kaikkia uusia hoitopaikkoja koskeviin tiedusteluihin vastaavat perhepäivähoidon ohjaaja, perhepalvelujohtaja ja päiväkodinjohtajat.

Asiointi

Hoitopaikan selvittyä perhe tutustuu hoitopaikkaan ja tekee hoitosopimuksen päiväkodissa ja perhepäivähoidossa. Varhaiskasvatuksen alettua perhe ilmoittaa hoitoajat etukäteen.

Päiväkotien yhteystiedot / Perhepäivähoidon yhteystiedot / Esiopetuksen yhteystiedot

Asiakasmaksut

Asiakasmaksuihin liittyviin tiedusteluihin vastaavat perhepäivähoidon ohjaaja, päiväkodinjohtajat, toimistosihteerit ja perhepalvelujohtaja.

Linkit

Tulostettavat lomakkeet

Tietosuojavaltuutetun ohje sähköpostin käytöstä sosiaalihuollossa (pdf)

Rekisteriseloste ProConsona Päivähoito (pdf)

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa
etunimi.sukunimi@aanekoski.fi
(ääkkösistä pisteet pois eli ä>a ja ö>o)

Sosiaalitoimen sähköpostiosoitteita ei suositella käytettäväksi tietosuojalain piiriin kuuluvien tai muuten salassa pidettävien tietojen lähetykseen. Kyse on avoimesta internet sähköpostista, jossa viestin lähettäjää ei voida tunnistaa eikä viestiä salata. Suojaamattoman sähköpostiyhteyden kautta voidaan kysyä yleistä neuvontaa.