Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa Äänekosken sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen. Tietoja palveluista sekä asiointikanavista löytyy tammikuusta alkaen hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta hyvaks.fi. Tiedot täydentyvät alkuvuoden mittaan. Tiedot palveluista ja toimipisteistä löytyvät edelleen Äänekosken kaupungin ja Keski-Suomen pelastustoimen sivuilta niin pitkään kuin on tarpeen.

Tukipilari

Mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumisyksikkö on koti. Mahdollisuus, myös lyhytaikaisiin sijoituksiin- ja intervallikuntoutusjaksoihin. Suunnitelmallista ja tavoitteellista toimintaa.

Lataa esite

Tukipilarin oleskeluti

Tukipilari on kuntoutujien koti ja pyrimme kodinomaisuuteen ja lyhytaikaishoidon paikkoja käyttäville suunnittelemme yksilöllisen kuntoutussuunnitelman avohoidon kanssa yhteistyössä. Tukipilarissa on 4 hoitajaa ja 0,1 sairaanhoitaja. Yhteinen Niittywillan kanssa.  Yhteisön toimintaa suunnittelevat henkilökunta ja asukkaat yhdessä yhteisökokouksissa, huomioon otetaan eri ikäryhmien tarpeet ja kiinnostuksen kohteet. Ryhmätoimintaa järjestämme yhteistyössä tukiasumisen tiimin kanssa; ohjaajat järjestävät virikeryhmää kerran viikossa ja tukipilarin oma yhteisöllinen ryhmä viikonloppuisin ja tarvittaessa arjen hallinta ryhmä suunnitellusti 1 x vko. Päätavoite kuntoutuksessa on kodin/yhteisön ulkopuolinen toiminta.

Tuen ja ohjauksen arvio tehdään asiakkuuden alkaessa ja arvioidaan säännöllisesti palveluohjaajan kanssa.

Tukipilarissa on 12 asiakaspaikkaa, huoneissa on omat wc, kolmessa huoneessa suihku ja yhteinen kylpy- ja kodinhoitohuone. Keittiö ja olohuoneita kaksi, yhteinen tietokone ja televisioita kaksi. Pitkäaikaisella päätöksellä noudatamme palveluasumisen maksuperiaatteita, jotka määräytyvät tulojen mukaan hoito/kuntoutus, ruoka ja asuminen sisältyvät hintaan. Lyhytaikainen maksu 22,80€/vrk. Suolahden keskuskeittiöltä tulee lounas/päivällinen ja elintarvikkeet. Ruuan valmistusta on mahdollista harjoitella ohjauksella sovitusti.

Asumisvalmennusta Tukipilarissa

Asumisvalmennus on tarkoitettu mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, jotka suunnittelevat muuttoa palveluasumisesta  itsenäisempään asumismuotoon esim. tuettuun tai ryhmämuotoiseen asumispalveluun.  Valmennus aloitetaan jo Tukipilarissa ja yhteistyössä tukipilarin henkilökunnan ja palveluohjaajan kanssa asetetaan tavoitteet ja suunnitelma siirtymisestä.  Valmennuksesta vastaavat tukiasumisen tiimin ohjaajat

Valmennuksen tavoitteena on arjessa tarvittavien taitojen kartoittaminen ja harjaannuttaminen. Valmennus suunnitellaan jokaisen yksilölliset tarpeet huomioon ottaen.

Yhteystiedot

Vastaava ohjaaja 
Marika Uusitalo 
0400 115 521

Palveluvastaava
Liisa Mustonen
0400 115 683

Henkilöstö
0400 115 522

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@hyvaks.fi
(ääkkösistä pisteet pois eli ä>a ja ö>o)

Muokattu 29.12.2022