Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa Äänekosken sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen. Tietoja palveluista sekä asiointikanavista löytyy tammikuusta alkaen hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta hyvaks.fi. Tiedot täydentyvät alkuvuoden mittaan. Tiedot palveluista ja toimipisteistä löytyvät edelleen Äänekosken kaupungin ja Keski-Suomen pelastustoimen sivuilta niin pitkään kuin on tarpeen.

Perheneuvola

Perheneuvola palvelee Äänekosken ja Konneveden lapsiperheitä. Perheneuvola auttaa lapsen kasvuun ja kehitykseen liittyvissä kysymyksissä ja perheen vuorovaikutusongelmissa. Lasten asioissa palvelut on tarkoitettu 0 -13 -vuotiaille lapsille ja heidän perheillensä.

Perheneuvolassa työskentelee kaksi psykologia ja sosiaalityöntekijä. Perustiimiä täydentää lastenpsykiatrian erikoislääkäri reilun kuukauden välein.

Perheneuvolaan voi ottaa yhteyttä, kun

  • vanhemmat ovat huolissaan lapsen käyttäytymisestä, sosiaalisesta selviytymisestä tai kehityksestä
  • perhe haluaa apua kriisitilanteeseen
  • perheenjäsenten välillä on ristiriitoja
  • perheessä harkitaan eroa tai tarvitaan apua erosta selviämiseen

Perheneuvolaan ei tarvita lähetettä, vaan asiakas voi itse ottaa
yhteyttä hakiessaan apua.

Palvelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Perheneuvolassa etsitään yhdessä perheen kanssa ratkaisuja huolenaiheisiin. Työmuotoja ovat lapsen kasvuun, kehitykseen ja    tunne-elämään liittyvät tutkimukset, arviointi, erilaiset terapiat ja perheasioiden sovittelu.

Perheasioiden sovittelu on vapaaehtoinen keskustelumahdollisuus avio- ja avoeroa miettiville tai erojärjestelyjä tekeville. Siinä pyritään auttamaan perheenjäseniä löytämään ristiriitoihin ja ongelmiin ratkaisuja keskusteluin ja sopimuksin. Erityisesti kiinnitetään huomiota lasten asemaan ja myönteisten suhteiden säilyttämiseen molempiin vanhempiin myös mahdollisen avioeron jälkeen.

Asiakastyön lisäksi perheneuvola tarjoaa myös koulutusta sekä konsultaatio- ja työnohjauspalveluja lapsiperheiden kanssa     työskenteleville sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä perusopetuksen ammattilaisille.

Yhteystiedot:

Perheneuvola (avoinna arkisin klo 8-16)
(Äänekoski ja Konnevesi)
Kauppakatu 10
44100 Äänekoski

Perheneuvolan puhelinpäivystys ja neuvonta
Antaa keskusteluapua ja ottaa vastaan ilmoittautumisia (ajanvaraus) ke klo 9 –11
Muina aikoina hoitohenkilökuntaamme voi tavoitella myös numeroista:
020 632 2165  Mika Lappalainen, psykologi
020 632 2166 Sari Nissinen, psykologi
020 632 2167 Tanja Hänninen, sosiaalityöntekijä

Mikäli puhelimeen ei vastata, kaikkiin ylläoleviin numeroihin voi jättää soittopyynnön tai
muun viestin. Henkilökuntamme pyrkii mahdollisemman pian vastaamaan niihin. 

Sosiaalitoimen sähköpostiosoitteita ei suositella käytettäväksi tietosuojalain piiriin kuuluvien tai muuten salassapidettävien tietojen lähetykseen. Kyse on avoimesta internet sähköpostista, jossa viestin lähettäjää ei voida tunnistaa eikä viestiä salata. Suojaamattoman sähköpostiyhteyden kautta voidaan kysyä yleistä neuvontaa.   

Tietosuojavaltuutetun ohje sähköpostin käytöstä sosiaalihuollossa (pdf)

Muokattu 1.2.2023