Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa Äänekosken sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen. Tietoja palveluista sekä asiointikanavista löytyy tammikuusta alkaen hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta hyvaks.fi. Tiedot täydentyvät alkuvuoden mittaan. Tiedot palveluista ja toimipisteistä löytyvät edelleen Äänekosken kaupungin ja Keski-Suomen pelastustoimen sivuilta niin pitkään kuin on tarpeen.

Lääkärien ja hoitajien vastaanotto

Äänekosken terveysasema

Terveyskatu 8, 44100 Äänekoski
Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa: etunimi.sukunimi@hyvaks.fi.
(Sähköpostia ei suositella käytettäväksi tietosuojalain piiriin kuuluvien tai muuten salassapidettävien tietojen lähettämiseen. Suojaamattoman sähköpostiyhteyden kautta voidaan toteuttaa yleistä neuvontaa.)

Ajanvaraus ja puhelinneuvonta

Ma–to klo 8–15.30 ja pe klo 8–14, puh. 020 632 2821

Arkisto

Potilasasiakirjojen tilaus, puh. 040 139 9793

Palvelupiste

Avoinna ma–to klo 8–15.30, pe klo 8–14. Neuvonta ja ohjaus, reseptien uusinta, aikojen varaaminen. Ilmoittautuminen vuoronumerojärjestelmän kautta. Jonotustilanteen seuranta.

Ensiapu ja päivystys 

Päiväpoli

Äkillisten terveysongelmien arviointi ja hoito hoitajan, fysioterapeutin ja lääkärin vastaanotolla ilman ajan-varausta ma–pe klo 8–15. Ilmoittautuminen vuoronumerojärjestelmän kautta. Jonotustilanteen seuranta

Voit tulla päiväpolille, jos sinulla on kuumetta, vatsavaivoja tai muita tulehdusoireita, joihin omatoiminen hoito kotona ei tehoa tai tarvitset ammattilaisen apua esimerkiksi lievien allergioiden, iho-oireiden, selkä-, polvi- ym. tuki- ja liikuntaelinvaivojen tai kipujen hoitamiseksi. Päiväpolilla hoidetaan myös pieniä tapaturmia, jotka eivät kuulu päivystykseen. Lisäksi päiväpolilla kirjoitetaan tarvittaessa todistukset lyhyistä sairauspoissaoloista ja alle 10-vuotiaan lapsen sairaudesta.

Koronavirustartuntaa epäiltäessä on aina varattava aika etukäteen epidemiavastaanotolle. Ajanvaraus toimii ma-su klo 8-18 numerossa 020 632 2470. Epidemiavastaanotto (pääovesta oikealle) palvelee joka päivä klo 8-16 erillään päivystyksestä ja päiväpolista.

Hoitajien ja lääkärien ajanvarausvastaanotot

Ajanvaraus ma–to klo 8–15.30 ja pe klo 8–14, puh. 020 632 2821
Kiireetön, ennalta tiedossa oleva terveysongelma tai muu palveluntarve. Pitkäaikaissairauksien seuranta ja hoito. Myös äkilliset terveysongelmat niiden henkilöiden osalta, joille on nimetty omahoitaja ja -lääkäri.

Omaolo-palvelu

Omaolo-palvelun on kansallinen sosiaali- ja terveydenhuollon digipalvelu, joka tukee oma- ja itsehoitoa sekä ohjaa potilasta oikean avun piiriin. Omaolossa voi esimerkiksi seurata omaa hyvinvointia ja tehdä oire- ja palveluarvioita, kuten koronataudin oirearvion. Äänekoskella palvelu antaa ohjeet, kuinka toimia koronaoireissa ja sen kautta saa tarvittaessa yhteyden omaan terveydenhuoltoon korona-asioissa. 

Täytettyään koronavirustaudin oirearvion ja saatuaan henkilökohtaisen suosituksen oireiden perusteella saa ohjeen, mihin voi ottaa yhteyttä puhelimella tai vastaukset voi lähettää ammattilaiselle työjonoon. Tällöin Äänekosken terveysasemalta otetaan yhteyttä puhelimella viimeistään vuorokauden kuluessa. Omaolo.fi

Diabeteshoitaja

Puhelinaika ma–pe klo 12–13, puh. 020 632 2554

Muistihoitaja

Puhelinaika ma–pe klo 8–9 , puh. 040 529 5899.

Muokattu 29.12.2022