Terveyskeskussairaala

Terveyskatu 8, 44100 Äänekoski
020 632 2615

Terveyskeskussairaalassa on 42 sairaansijaa. Sairaalaan tullaan lääkärin lähettämänä vastaanotoilta, päivystyspoliklinikalta ja keskussairaalasta. Osastolla hoidetaan lyhytaikaista sairaalahoitoa tarvitsevia -, kuntoutuvia -, sekä saattohoitopotilaita.

Hoitotyötä toteutetaan kolmessa tiimissä potilaan voimavaroista lähtevällä, toimintakykyä ylläpitävällä ja kuntouttavalla työotteella. Kullekin potilaalle tehdään yksilöllinen hoitotyön suunnitelma, jota päivitetään hoidon edetessä.

Terveyskeskussairaalassa potilaalla on mahdollisuus saada lääkärin arvion perusteella fysioterapiapalveluita, joihin liittyy myös apuvälineiden tarpeen arviointi.

Osastolla työskentelee kaksi osastonlääkäriä ma - pe aamupäivisin. Muina aikoina tarvittaessa konsultoidaan päivystävää lääkäriä. Lääkärit voi tavoittaa parhaiten soittamalla osaston kanslian numeroon.

Vierailukäytäntöä on koronatilanteen vuoksi muutettu: Terveyskeskussairaalassa voi vierailla vain terveenä ja oireettomana klo 14-18 välisenä aikana. Yksittäisen potilaan luona vierailijoita saa olla kerrallaan 1-3. 

Sairaalaosastolle tultaessa hissien läheisyyteen on varattu vierailijoiden käsihygienian varmistamiseksi desinfektiohuuhdetta. Lisäksi vierailijoiden on käytettävä koko vierailun ajan suunenäsuojusta (ns. maskia). Vierailun aikana on pidettävä riittävä turvaväli (1-2 metriä) sekä henkilökuntaan että potilaisiin. Vieraat ohjataan suoraan kyseisen potilaan huoneeseen. Henkilökunta ohjeistaa vierailijaa soittamaan tarvittaessa apua potilaan hälytysrannekkeella tai seinähälyttimellä.

Sairaalan toiminnasta vastaa osastonhoitaja
Jaana Hirvijoki-Piispanen 020 632 2629

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@aanekoski.fi
(ääkkösistä pisteet pois eli ä>a ja ö>o)

Muokattu 9.3.2022