Seniorineuvola

Seniorineuvola on osa Äänekosken kaupungin yli 65-vuotiaille tarkoitettuja ennaltaehkäiseviä avopalveluita. Toiminnan lähtökohtana on auttaa seniori-ikäistä edistämään omaa hyvinvointiaan ja terveyttään. Seniorineuvolat toimivat Äänekoskella, Suolahdessa, Konginkankaalla ja Sumiaisissa.

Seniorineuvolatoiminta 29.10.2018 alkaen

Seniorineuvolat ovat Äänekosken kaupungin tarjoamia maksuttomia palveluita, joiden tarkoituksena on tukea ikääntyneiden yli 65-vuotiaiden kotona asuvien toimintakykyä, terveyttä ja hyvinvointia. Seniorineuvolaa pitää ennaltaehkäisevän työn ohjaaja Hanna Uusitalo.

Seniorineuvolassa tehdään ajanvarauksella omaishoitajien voimavaroja tukevia terveystarkastuksia, hyvinvointia tukevia kotikäyntejä iäkkäille ja ikäkausitarkastuksia. Terveystarkastusten painopisteenä on kokonaisvaltaisen toimintakyvyn tukemiseen pyrkivä neuvonta ja ohjaus. Kutsut tarkastuksiin tulevat postitse. Lisäksi Suolahdessa, Konginkankaalla ja Sumiaisissa toimii matalan kynnyksen vastaanotto. Matalan kynnyksen vastaanotoilla voi mittauttaa verenpaineen, keskustella painonhallintaa liittyvistä asioista, saada tukea ja ohjausta terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Neuvolassa ei hoideta pitkäaikaissairaita ja asiakas ohjataan hoitajan arvioinnin perusteella Äänekosken terveysasemalle sairaanhoitoa vaativissa asioissa.

Suolahden seniorineuvola (Kisakatu 4)

Torstaisin vastaanotto ilman ajanvarausta klo 8-10.30.

Konginkankaan seniorineuvola (Konginkankaantie 195)

Parillisen viikon tiistaina vastaanotto ilman ajanvarausta klo 8-10.30

Sumiaisten seniorineuvola (Kuoppatie 3)

Parittoman viikon tiistaina vastaanotto ilman ajanvarausta klo 8-10.30

Seniorineuvolan esite (pdf)

Ennaltaehkäisevän työn ohjaaja Hanna Uusitalo, puh 040 673 4379
Vastaava ohjaaja seniorikeskus ja – neuvola, Kuntola  Erja Tammelin, puh 0400 115 375