Lasten Kulttuuripäivät - Teatteri Tuomikko: Suuri seikkailu

Milloin

Su 11.6.2023
Klo 10.30

Missä

Suolahtisali
Sirkanpolku 3
44200 Suolahti

Mitä

Teatteri

Järjestäjä

Äänekosken kulttuuritoimi
040 194 7982
Sähköposti: kulttuuri@aanekoski.fi

Nukketeatteriesitys ystävyydestä, rohkeudesta ja mielikuvituksen voimasta. Sopii n. 2-9-vuotiaille. Esityksen kesto on noin 30 minuuttia. Vapaa pääsy.

Esityksen jälkeen on Kurkkaus kulisseihin -työpaja, jossa on mahdollisuus päästä tutustumaan lähemmin varjoteatterin saloihin.

Esitykseen on vapaa pääsy.

Salli jää ensimmäistä kertaa yksin mökille, kun vaari lähtee käymään kaupassa. Se tuntuu tylsältä, mutta onneksi seurana on pehmohiiri Pietu ja hyvä mielikuvitus. Kun radiosta tulee merisää ja myrskyvaroitus, alkaa leikki, jossa on suuren seikkailun ainekset. Pietukaan ei ole enää pelkkä pehmolelu, vaan ihan oikea ystävä.

Mistä sinä tiedät, että tämä saari on autio? – Koska kaikissa suurissa seikkailuissa aina haaksirikkoudutaan autiolle saarelle. Ja tämä on nyt se suuri seikkailu!

Suuri seikkailu on soolonukketeatteriesitys, jonka pohjana on lasten leikkien logiikka. Leikin maailmat rakentuvat näyttämölle katsojien silmien edessä ja lelut heräävät eloon nukketeatterin ja varjoteatterin keinoin. Esitys muistuttaa ystävyyden voimasta ja siitä, että pienikin voi olla rohkea.

Nukketeatteriesitys sopii n. 2-9-vuotiaille. Esityksen kesto on noin 30 minuuttia.

Esityksen jälkeen järjestetään Kurkkaus kulisseihin -työpaja, jossa osallistujat pääsevät tutustumaan lähemmin esityksen lavastukseen ja tekniikkaan. Mistä tulee musiikki? Miten valot vaihtuvat kesken esityksen? Miltä näyttää kulissien takana? Esittelyn lisäksi perehdytään lähemmin myös varjoteatterin saloihin ja tutustutaan erilaisiin tapoihin tehdä varjoteatteria. Kotiin viemisiksi jokainen saa vinkkejä ja uusia ideoita varjoteatterin toteuttamiseksi omassa kodissa. Työpajan kesto noin 20-30 minuuttia.

Käsikirjoitus, nukkejen muokkaus, lavastus ja esiintyminen: Terhi Tuomikko
Musiikki: Marko Häkkinen
Radioääni: Sanna Heiskanen
Valaistusapu: Joni Kallio
Lavastusapu: Alpo Honkonen
Ohjausapu: Pia Kalenius
Kuvat ja trailer: Tommi Mattila