Scott Henderson

Milloin

Ke 20.3.2024
klo 19.00

Missä

Painotalo
Kalevankatu 2
44100 Äänekoski

Mitä

Musiikki

Järjestäjä

Äänekosken kulttuuritoimi
040 194 7982
Sähköposti: kulttuuri@aanekoski.fi

Kitaralegenda Scott Henderson saapuu maaliskuussa Suomeen. Fuusiojazzin pioneeri esiintyy bändinsä kanssa mittavalla levynjulkaisukiertueellaan Espoon ja Tampereen ohella Äänekosken Painotalolla.

Fuusiojazzin pioneeri julkaisee paljon toivotun uuden studioalbumin helmikuun alussa ja esiintyy bändinsä kanssa mittavalla levynjulkaisukiertueellaan Espoon ja Tampereen ohella Äänekosken Painotalolla ke 20.3.2024 klo 19.00.

Lämppärinä kiertueella nähdään soolona esiintyvä ja niin ikään tammikuussa uuden albumin julkaiseva Ape Shifter-kitaristi Jeff Aug. Tämän lisäksi Scott Henderson Trionkokoonpanossa tulevalla Euroopan-kiertueella nähdään erikoisvieraana mimmienergiaa mukanaan tuova kitaristi Lina Mastalska.

Hendersonin bändissä rytmisen peruspilarin muodostavat dynaaminen ranskalaiskaksikko, basisti Romain Labaye sekä rumpali Archibald Ligonnière, jotka olivat mukana jo Hendersonin Jazz Times-lehden äänestyksessä vuoden 2019 parhaaksi fuusioalbumiksi valitulla ”People Moverilla” sekä albumia seuraanneella kiertueella.

Tulevaa pitkäsoittoaan Henderson kuvailee uransa toistaiseksi monipuolisimmaksi levytyksekseen, joka tarjoilee paljon tuttua, mutta samalla myös hieman uusia tuulia.

Jo 80-luvulla Tribal Tech-yhtyeen kanssa jazzyleisön huulille noussut Henderson on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä genren kiinnostavimmista muusikoista / säveltäjistä omaperäisellä ja ilmeikkäällä tyylillään. Väkevänä kitaravisionäärinä Hendersonilla on hämmästyttävä kyky yhdistää niin jazzin, rockin, funkin kuin bluesinkin elementtejä autenttisella, saumattomalla ja musiikillisella tavalla.

Vuosikymmenten saatossa Henderson on kiertänyt ja levyttänyt lukuisten jazz-ikonien kuten ChickCorean, Joe Zawinulin ja Jean-Luc Pontyn kanssa.

Scott Henderson Trio:
Scott Henderson–kitara
Romain Labaye–basso
Archibald Ligonnière–rummut
Special Guest Lina Mastalska–kitara
Support:Jeff Aug (solo)

Liput ennakkoon alk. 35 € tiketti.fi
https://www.tiketti.fi/scott-henderson-painotalo-aanekoski-lippuja/94712

Liput ovelta 37 €, mikäli jäljellä.

Paikat ovat numeroimattomia istumapaikkoja.

Alle 10-vuotiaat ilmaiseksi.