Sumiaisten koulun kuvataidekerhon kevätnäyttely

Milloin

Ke 3.4.2024 - Ke 24.4.2024
Kirjaston aukioloaikoina

Missä

Sumiaisten kirjasto
Koulutie 6
44280 Sumiainen

Mitä

Taide ja näyttelyt, kirjallisuus

Kenelle

Lapsiperheet, nuoret, opiskelijat, ikääntyneet, matkailijat, kuntalaiset

Järjestäjä

Sumiaisten koulun kuvataidekerho

Sumiaisten kirjastossa on seuraavat kolme viikkoa esillä Sumiaisten koulussa pidettävän Harrastamisen Suomen malli -kuvataidekerhon taidetta. Näyttelyä pääsee ihastelemaan kirjastosalissa.

Sumiaisten koululla toimii keskiviikkoisin koulun jälkeen Harrastamisen Suomen malli -kuvataidekerho, jossa taiteen alkeita harjoittelee kymmenen innokasta koululaista 1-6 -luokalta. Ohjaajana toimii Koskelan kuvataidekoulun opettaja laukaalainen kuvataiteilija Ulla Aatinen.

Kerhossa on talven aikana kokeiltu monenlaisia tekniikoita ja tuloksista on nyt koottu näyttely Sumiaisten kirjastoon. Esillä on merirosvokarttoja, kollaaseja, piirroksia ja monenlaisia muita värikkäitä teoksia.

Kerholaiset nauttivat harrastuksestaan niin, että toisinaan liikaa intoa täytyy käydä purkamassa juoksemalla käytävällä muutaman kerran, mutta sitten taas keskitytään työskentelyyn. Taiteen lomassa jutellaan elämän tärkeistä asioista, muista harrastuksista, koulusta ja ystävistä.

Harrastamisen Suomen malli -kerhotoimintaa perusopetuksen 1.-9.luokille on järjestetty Suomessa vuodesta 2021 alkaen. Valtionavustuksen turvin järjestetään noin 11.000 kerhoa 262 kunnassa, Äänekoskellakin seitsemässä koulussa. Toiminta on koululaisille ilmaista.

Kuvataidekerhon näyttely on nähtävissä Sumiaisten kirjastossa 3.-24.4.2024 kirjaston aukioloaikoina.