Nuorten kesätyöhaku

Nuorten kesätyöt Äänekosken kaupungilla

Hakuaika nuorten kesätöihin alkaa 5.2. ja päättyy 11.3.2018. Kaikille halukkaille 9 lk:n  päättäville luvataan 2 vk:n työjakso, minkä lisäksi työllistetään noin  40 vuonna 99-01 syntynyttä nuorta neljän viikon jaksolle. Vain  määräaikaan mennessä lähetetyt hakemukset huomioidaan. Lisäksi kaupunki  myöntää kesätyöseteleitä työnantajalle, mikäli nuori työllistyy  yritykseen tai yhdistykseen. Tukea voi saada kuitenkin vain yhteen  työhön.

Hakulomake 9. luokan päättävät (HUOM: täytä lomakkeen kaikki kentät!)

Hakulomake 99-01 syntyneet (HUOM: täytä lomakkeen kaikki kentät!)

Nuorten kesätyöseteli

Äänekosken kaupunki myöntää 150 € tai 300 €:n arvoisia kesätyöseteleitä, joilla tuetaan äänekoskelaisten nuorten työllistymistä yrityksiin /yhdistyksiin  ajalla 2.5.- 1.9.2018.  

Kesätyösetelin saamisen edellytykset 

Yritys tai yhdistys palkkaa äänekoskelaisen nuoren vähintään 2 tai 4 viikon työsuhteeseen. Nuoren voi työllistää myös pidemmäksi aikaa (ei vaikuta tuen määrään). 

Kirjallinen työsopimus laaditaan yrittäjän/ yhdistyksen ja nuoren välille. Kesätyöhön palkattavalle nuorelle on maksettava ko. alan työehtosopimuksen mukaista palkkaa sekä huolehdittava muista lakisääteisistä työnantajavelvoitteista (lakisääteiset sosiaalikustannukset, tapaturmavakuutus yms). 

Työnantajana ei voi toimia yksityistalous, perhe tai yksityinen henkilö. Kesätyöseteliä ei myöskään voi käyttää oman perheenjäsenen palkkaamiseen yritykseen/ yhdistykseen

Kesätyösetelin hakulomake (PDF).

Menettely 

Nuorihakee kesätyöpaikkaa yritykseltä/yhdistykseltä. Mikäli yritys/ yhdistys on halukas palkkaamaan nuoren kesätyöhön, työnantaja (yritys/ yhdistys) täyttää nuoren kanssa kesätyösetelin ja palauttaa sen täytettynä Äänekosken kaupungintalolle: Riikka Hytönen, Hallintokatu 4, 44100 Äänekoski. Tuki myönnetään kesätyöseteleiden palautusjärjestyksessä. 

Äänekosken kaupunki maksaa myönnetyn tuen (joko 150 € tai 300 €) jälkikäteen työsuhteen päätyttyä, mikäli tuen ehdot täyttyvät.

Tuen maksamiseksi työnantajan tulee toimittaa kopio maksetusta palkasta ja yrityksen tilitiedot Äänekosken kaupungille Auli Savolaiselle. Tiedot voi jättää myös kaupungintalon infoon (1krs). Tuen maksamiseksi yrittäjän/ yhdistyksen on toimitettava em. tiedot viimeistään 30.9.2017 mennessä. 

Mikäli työsuhde ei ala lainkaan tai se keskeytyy, työnantajan tulee välittömästi ilmoittaa joko työllisyyspäällikkö Riikka Hytönen puh. 040 1946 100 riikka.hytonen(a)aanekoski.fi 

    Lisätiedot: 

    vs. Työllisyyspäällikkö Nuorten palvelukoordinaattori
    Riikka Hytönen Arto Lampila 
    040 1946 100 0400 115 711
     riikka.hytonen(a)aanekoski.fi arto.lampila(a)aanekoski.fi