Äänekosken kaupungin kehittämistoiminta ja yritystoiminnan hankkeet

Äänekosken kaupungin elinvoimayksikko kehittää jatkuvasti kaupunkia ja elinkeinoelämää. Tällä sivulla on lueteltuna kaikki käynnissä olevat hankkeet. Äänekosken kaupungin kehittämisessä on myös tiiviisti mukana Äänekosken Kehitys Oy, joka hallinnoi osaa toteutettavista hankkeista.

Äänekosken Kehitys Oy 

Äänekosken Kehitys Oy on Äänekosken kaupungin omistama yhtiö, joka hallinnoi alue- ja elinkeinoelämän hankkeita Äänekosken alueella.

Plänet B

Plänet B on ainutlaatuinen yhteisö. Kohtauspaikka Keski-Suomessa, minne innovaattorit ympäri maailman saapuvat yhdistämään voimansa biotalouden huipputekijöiden kanssa. Tahtotilamme on kasvaa maailman suurimmaksi B2B-kohtaamispaikaksi tahoille, jotka ovat joko jo aktiivisia biotalouden alalla tai siitä kiinnostuneita. Tähän maaliin pääsemme Suomen valtion, Äänekosken kaupungin sekä paikallisten toimijoiden vahvalla tuella.

ÄäneHub

ÄäneHub on yrittäjille, itsensä työllistäjille, etätyötä tekeville ja yrittäjyydestä kiinnostuneille ja opiskelijoille tarkoitettu työtila. Vuosien 2019-2020 aikana ÄäneHubin toimintaa kokeillaan Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston, Äänekosken kaupungin ja Keski-Suomen liiton kehittämishankkeena. Vuoden 2020 aikana työtilat ovat käyttäjille maksuttomat.

Vihreä Uusiutuva Äänekoski

Vihreä Uusiutuva Äänekoski -hanke aloitettiin elokuussa 2019. Hankkeen tavoitteena on luoda kaupungille ympäristöpolitiikka ja koko kaupunkikonsernille ympäristöohjelma. Tavoitteena on ohjata toimialat, konserniyhtiöt ja keskeiset sidosryhmät toimimaan vähähiilisyyden ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.  Kehitämme mm. palveluita, jotka helpottavat kaupunkilaisten ja paikallisten yritysten mahdollisuuksia tehdä kestäviä ratkaisuja arjessaan.