Nuorten työelämäpalvelut


Nuorten yksilövalmennus

Voit saada henkilökohtaista neuvontaa ja apua työnhakuusi varaamalla ajan valmentajalle. Valmentajan kanssa yhdessä käsittelette juuri sinun työnhakuusi liittyviä asioita.  Valmentajalta voit saada apua mm.seuraavissa asioissa:

 • ammatinvalinta/uraohjaus
 • työnhaun asiakirjat
 • työnhaun prosessit
 • työnhaku sosiaalisessa mediassa
 • työpaikkojen kartoitus
 • työkokeilun järjestelyt

Lisätietoa nuorten yksilövalmennuksesta:
valmentaja Oona Laiho, 040 568 5942.

Ohjaamo

Jos et tiedä mistä aloittaa, aloita Ohjaamosta.  Äänekosken ohjaamo tarjoaa yhdeltä luukulta apua ja tukea monenlaisiin asioihin opiskelusta ja työllistymisestä asumiseen ja kaikkeen näiden väliltä. 

Ohjaamoon voit tulla ilman ajanvarausta, ja halutessasi myös asioida anonyymisti – eli kertomatta nimeäsi. Apua saa esimerkiksi työnhakuun, asuntohakuun, opiskeluun, raha-asioihin ja moniin muihin elämään liittyviin pohdintoihin.  

Ohjaamossa palvelevat: 

 • TE-palveluiden asiantuntija 
 • kaupungin työllisyysyksikön työntekijä 
 • nuorten aikuisten sosiaalityöntekijä
 • etsivä nuorisotyöntekijä 
 • Hohto-hankkeen ura- ja opinto-ohjaaja 
 • Poken opinto-ohjaaja 

Avoinna: Torstaisin kello 12-15 Osoite: Piilolantie 17, G-rakennus Kenelle: Äänekoskelaiset alle 30-vuotiaat 

Älä missaa ohjaamossa järjestettäviä tapahtumia ja tempauksia! Seuraa ohjaamoa Instagramissa  ja facebookissa 

Starttivalmennus

Starttivalmennukseen voivat osallistua 16-29 vuotiaat äänekoskelaiset nuoret ja nuoret aikuiset. Toimintaan osallistumisen perusteena voi olla työttömyys, ammatillisen koulutuksen puuttuminen, opiskelujen keskeytyminen tai sen uhka, tai muu syy.   

Starttivalmennukseen pääsee osallistumaan TYP:in eli työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun, etsivän nuorisotyön tai nuorten sosiaalityöntekijän kautta. Voit halutessasi ottaa myös suoraan yhteyttä starttivalmentajiin.  

Starttivalmennus -ryhmä kokoontuu neljänä päivänä viikossa (Ma-To). Ryhmän kokoonpano vaihtelee päivittäin, sillä toimintaan voi osallistua yhdestä neljään päivään viikossa riippuen sopimuksesta. Osallistuminen edellyttää kuntouttavan työtoiminnan-, työkokeilu- tai työpajasopimuksen tekemistä. Valmentautumisjakson päätteeksi osallistuja saa osaamistodistuksen. 

Toimintaan kuuluu mm. pelailua, liikuntaa, ulkoilua, ruuanlaittoa, siivousta ja erilaisiin harrastusmahdollisuuksiin tutustumista. Teemme myös paljon vierailukäyntejä oppilaitoksiin, työpaikoille ja muihin kiinnostaviin kohteisiin. Useimmiten tekeminen lähtee ryhmän toiveista ja pyrimmekin kaikessa ottamaan huomioon valmentautujien mielenkiinnon kohteet. 

Tavoitteena on tarjota mielekästä ja tavoitteellista tekemistä arkeen, selkeyttää tulevaisuuden suunnitelmia ja löytää jatkopolkuja elämässä eteenpäin. Lisäksi tavoitteena on vahvistaa työ- ja opiskeluvalmiuksia, arjenhallintataitoja, sekä tunnistaa omat vahvuudet ja mielenkiinnon kohteet. 

Lisätietoa starttivalmennuksesta:  

Starttivalmentaja Susanna Juvonen 040 634 4798 

Kesätyöleiri

Nuorten kesätyöleirit ovat starttivalmennuksen, työpajan ja etsivän nuorisotyön jokakesäinen yhteisprojekti. Leirejä on kaksi kesässä, joista pääsääntöisesti toinen on ollut alaikäisten ja toinen täysi-ikäisten leiri. Yksi leiri kestää kaksi viikkoa.  

Leireillä osa ryhmästä valmistaa ruokaa, sillä välin kun muut leiriläiset tekevät ulkotöitä. Ulkotyöt voivat olla mm. ikkunoiden pesua, nurmikon leikkausta tai maalausta. Leirin loputtua nuoret saavat stipendin ja todistuksen leiristä.