Äänekoskella ei uusia koronatartuntoja, toimistotehtävissä siirrytään etätyöhön

Äänekosken kaupunki tiedottaa 16.10.2020 kello 13.00

ÄÄNEKOSKELLA EI UUSIA KORONATARTUNTOJA, TOIMISTOTEHTÄVISSÄ SIIRRYTÄÄN ETÄTYÖHÖN

Äänekoskella ei ole kolmeen päivään todettu uusia COVID-19- eli koronavirustartuntoja. Hyvän tilanteen taustalla ovat aiempien tartuntojen onnistunut jäljitys ja kuntalaisten sitoutuminen hygieniaohjeiden noudattamiseen.

Valtioneuvoston 15.10.2020 antaman suosituksen mukaisesti Äänekosken kaupungin henkilöstö siirtyy laaja-alaisesti etätyöhön 17.10.2020 lukien. Laaja etätyö koskee toimistotehtävissä ja niihin rinnastettavissa muissa tehtävissä olevia.

Etätyö ei koske kouluja, päiväkoteja, uimahalleja tai kaupunginkirjastoa, vaan ne pidetään avoinna tavanomaiseen tapaan. Myös sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut jatkuvat entisellään. Kaupungin järjestämät tapahtumat toteutetaan aiemmin ilmoitetun mukaisesti.

Tapahtumissa ja palveluiden käytössä on noudatettava koronaturvallisia käyttäytymistapoja, kuten turvavälejä ja hygienia- ja yskimisohjeita. Maskien käyttämistä suositellaan voimakkaasti.

Laaja-alaisen etätyöhön siirtymisen takia Äänekosken kaupungintalo ja kulttuurikeskus Painotalo pidetään yleisöltä ja asiakkailta suljettuina 17.10.2020 lukien. Ennalta sovitut asiakastapaamiset ja erikseen ilmoitetut tapahtumat ja harrastustoiminta toteutetaan ilmoitetun mukaisesti.

Laaja-alainen etätyö ja kaupungintalon ja Painotalon suljettuna pitäminen ovat voimassa 31.12.2020 saakka, jollei sitä ennen ilmoiteta muusta päättymisajasta.