Äänekoskella ei uusia koronavirustartuntoja kuluneen kolmen viikon aikana – perustason maskisuositus voimaan toistaiseksi 2.6.2021 alkaen

Äänekoskella ei ole todettu tällä viikolla yhtään uutta koronavirustartuntaa. Tilanne Äänekoskella on koronavirustartuntojen suhteen hyvä, eikä uusia tartuntoja ole ollut kolmeen viikkoon.

Koronavirusepidemia ei kuitenkaan ole vielä ohi, joten Äänekosken kaupunki haluaa edelleen muistuttaa koronaturvallisesta käyttäytymisestä. Kaikessa toiminnassa tulee huomioida maskisuositus, hygieniaohjeet ja turvavälien noudattaminen.

Äänekosken kaupungin koronajohtoryhmä on kokoontunut 28.5.2021 ja linjannut, että kouluja koskevaa maskisuositusta jatketaan lukukauden loppuun saakka. Muita toimintoja koskevan maskisuosituksen osalta koronajohtoryhmä on linjannut, että perustason maskisuositus on voimassa toistaiseksi 2.6.2021 alkaen.     

Muihin voimassa oleviin rajoituksiin ja suosituksiin ei tehty muutoksia.

Yleisötilaisuuksiin liittyvien rajoitusten suhteen 2.6.2021 alkaen Äänekosken kaupunki odottaa aluehallintoviraston päätöstä.  

Ensiannoksen koronarokotteesta on Äänekoskella saanut 8000 henkilöä, eli 43 % kuntalaisista. Äänekoskella edetään keskimäärin valtakunnallisessa rokotustahdissa ja äänekoskelaiset ovat ottaneet rokotetta aktiivisesti.   

Lisätietoja:  

Keijo Lukkarinen

Ylilääkäri

040 500 4313

Muokattu 28.5.2021