”Keski-Suomen mittakaavassa Äänekoski on monessa mielessä edelläkävijä”

Äänekosken ilmastokoordinaattori tuli taloon

Äänekosken kaupungin uutena ilmastokoordinaattorina aloitti Juho Liimatainen, 31. Liimataisella on pitkä markkinointiviestinnän kokemus sekä koulutuksensa että työhistoriansa puolesta. Liimatainen on viimeksi opiskellut Ruotsissa Blekingen teknillisessä yliopistossa vastuullisuusjohtamista ja sitä ennen vastaavia opintoja Uppsalassa. Tutkintokielenä on ollut englanti. Suomesta hänellä on tradenomin pohjakoulutus.
Juho Liimatainen.

Ruotsista palattuaan Liimatainen työskenteli viime kesän Jyväskylän yliopistolla. Aikaisemmin hän on työskennellyt mm. kierrätysteknologian yrityksessä.

– Nyt tuntui siltä, että haluan tehdä enemmän käytännössä vaikuttavaa työtä, Liimatainen sanoo.

Langanpäiden solmimista ja yhteistyön ruokkimista

Edellisen Vihreä Uusiutuva Äänekoski -hankkeen aikana kaupungille laadittiin ympäristö- ja ilmasto-ohjelma ja ilmastokoordinaattorin tehtävänä on jalkauttaa sen toteuttamista joka toimialalla. Tarkoituksena on kasvattaa tietoisuutta ympäristöasioista ja nostaa kestävyysnäkökulmaa esiin päätöksenteossa.

– Kaupungin eri yksiköissä on omalta alalta paras asiantuntijuus siitä, kuinka ottaa ympäristöasiat huomioon, Liimatainen näkee.

Jalkauttamisessa yhteistyöllä on valtava merkitys. Yhteistyötä on tarkoitus tehdä kaupungin yksiköiden välillä, luottamushenkilöiden suuntaan, ja lisäksi asukkaiden, yritysten ja yhdistysten kanssa - osallistavan kaupunkistrategiamme mukaisesti.

– Ilmastotyön suhteen Äänekoskella on todella idearikasta toimintaa ja paljon on jo tehty. Tehtäväni onkin huolehtia näiden hyvien käytänteiden jatkuvuus, ottaa kokonaisuus haltuun ja varmistaa, että kaikki ovat menossa samaan suuntaan.

– Teollisuus on osa nyky-yhteiskuntaa, ja jos ei teollisuutta olisi meillä, niin se olisi jossain muualla. Meillä on hyvät edellytykset kehittää sitä kestävämpään suuntaan. Pienenä teollisuuskaupunkina Äänekoski onkin näyttänyt monelle esimerkkiä ja täällä on tehty töitä kestävyyden eteen. Keski-Suomen mittakaavassa Äänekoski on monessa mielessä edelläkävijä, Liimatainen sanoo.

Yhtenä esimerkkinä se, että Äänekosken kaupungin Elonkierto -yhteisöpuutarha on ensimmäinen laajamittainen, kuntatasolla toteutettu Green Care -projekti. Äänekoski on myös sitoutunut päästövähennyksiin liittymällä ensimmäisenä ja toistaiseksi ainoana keskisuomalaisena kuntana Hinku-verkostoon vuonna 2019 ja kuntien energiatehokkuussopimuksessa on oltu mukana jo vuodesta 2013.

Liimatainen on kotoisin Järvenpäästä, mutta hänen vanhempansa ovat alun perin Ääneseudulta ja täällä mummokin asuu edelleen. Tavallaan tämä on siis paluu juurille. Äänekoskelle hakemiseen vaikutti myös se, että Liimataisen serkku on töissä kaupungilla ja houkutteli häntä hakemaan ilmastokoordinaattorin pestiä.

Ilmastokoordinaattorin palkkaaminen on osa uutta Elämän kestävä Äänekoski -hanketta, jota rahoittaa ympäristöministeriö. Hankkeen tavoitteena on jatkaa Vihreä Uusiutuva Äänekoski -hankkeen aikana tehtyä työtä ja saada ilmastotyö pysyväksi osaksi Äänekosken kaupungin kaikkea toimintaa. Hankkeen kohderyhmänä on koko kaupunki. Hankkeen ajankohta on 1.9.2022-31.12.2023.

Liimatainen kaupungintalon edessä.

Lisätietoja:

Ympäristöpäällikkö Hanna Ahonen, 0400 893 683, hanna.ahonen@aanekoski.fi

Ilmastokoordinaattori Juho Liimatainen, 040 681 8813, juho.liimatainen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 10.10.2022, muokattu 2.8.2023 klo 12:42

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023