Äänekosken kaupungilla on nyt kaksi ympäristötarkastajaa

Käsittelyaikoja saadaan pikkuhiljaa lyhyemmiksi

Äänekosken kaupungilla aloitti marraskuun alusta vakituisissa viroissa ympäristötarkastajat Jatta Heikkinen ja Anna Kervola.

Viime talvesta asti Äänekosken kaupungin ympäristöpuolen virat ovat olleet osittain täyttämättä, joten ruuhkaa on päässyt kertymään. Kahden ympäristötarkastajan virantäyttöjen sekä uuden ilmastokoordinaattorin palkkaamisen myötä, Äänekosken ympäristöpuolella nyt hyvin resurssia - vaikka kiirettäkin piisaa.

Käsittelyaikoja saadaan nyt pikkuhiljaa lyhennettyä ja työvelkaa purettua. Myös tarkastuksille päästään liikkeelle entistä nopeammin.

– Kuntien lakisääteiset velvollisuudet ilmastotyössä ovat kasvaneet ja tulevat kasvamaan entisestään, joten on olennaisen tärkeää pysyä ajan hermolla ja kehityksessä mukana. Meillä Äänekoskella ympäristöasioiden merkitys on hyvin ymmärretty. Kestävä ympäristö on myös yksi kaupunkistrategiamme päätavoitteista, ympäristöpäällikkö Hanna Ahonen sanoo.

Kuvassa vasemmalla Anna Kervola, oikealla Jatta Heikkinen. Vapaa-ajallaan molemmat Äänekosken ympäristötarkastaja käyttävät ahkerasti ”luontopalveluita” ja painuvat metsään ulkoilemaan koiriensa kanssa.

”Asukkaiden palvelijoitahan tässä ollaan”

Jatta Heikkinen on toiminut Äänekosken kaupungin ympäristötarkastajan sijaisena vuodesta 2021 ja hänet valittiin nyt marraskuun alusta vakinaiseen virkaan. Filosofian maisteri Jatta Heikkinen on opiskellut pääaineenaan ympäristötieteitä ja hän asuu nyt Jyväskylässä.

Marraskuussa uutena ympäristötarkastajana aloittaneelle Anna Kervolalle Äänekoski oli tuttu ennestään, koska hän työskenteli viimeksi Konneveden ja Rautalammin kuntien yhteisenä ympäristötarkastajana. Äänekoskella ja Konnevedellä on esimerkiksi yhteinen Pyhäjärven kunnostushanke, joten silloinen naapuri tuli sen yhteydessä tutuksi.

– Pyhäjärvi-hankkeen kautta ympäristöpuolen väki oli tullut jo tutuksi ja tiesin jo ennestään, että täällä on hyvä tiimi. Äänekoski työnantajana on sillä tavalla sopivan kokoinen kaupunki, että täällä saa tehdä monipuolisia töitä yhdessä työyhteisön kanssa, Kervola kertoo.

Konnevedellä ja Rautalammilla Kervola hoiti itsenäisesti kaikki ympäristöpuolen työtehtävät. – Se oli todella hyvä koulu ja siellä kyllä oppi ihan kaiken, hän tuumaa.

Filosofian maisteri Anna Kervola on opiskellut pääaineenaan biologiaa.

Äänekoskella ympäristötarkastajat jakavat moninaiset työtehtävänsä keskenään tasapuolisesti niin, että molemmat saavat perehtyä eri aihealueisiin. Äänekoskella ympäristötarkastajat tekevät lakisääteisten tehtävien, kuten lupien, tarkastusten ja lausuntojen lisäksi muutakin ympäristö- ja ilmastotyötä, ja ilman- ja vesiensuojelua.

Isoimpien toimijoiden ympäristöluvat myöntää AVI ja niitä valvoo Ely-keskus, mutta myös isoihin lupiin kaupunki antaa omat lausuntonsa. Alueen isojen ja pienten yritysten kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä. Äänekoskella on esimerkiksi paljon maa-aineksen ottolupa-asioita ja jätelain alaisia toimijoita.

Äänekosken kaupungilla ja yrityksillä on yhteinen ilmanlaatumittaus, jonka tuloksia seurataan säännöllisesti. Ilmalaatumittauksen tulokset vaikuttavat osaltaan myös Äänekoski-ilmiön barometrin lukuun.

– Äänekoskella asukkaat ja yritykset ovat olleet mukavasti yhteydessä ja Äänekoskella ympäristöasiat kiinnostavat, Jatta Heikkinen kiittää.

– Ja haluamme myös itse jalkautua kylille ja asukkaiden pariin ja olemme mukana kaupungin erilaisissa tempauksissa. Asukkaiden palvelijoitahan tässä ollaan, Anna Kervola tuumaa.

Lisätietoja:

Ympäristöpäällikkö Hanna Ahonen, 0400 893 683, hanna.ahonen@aanekoski.fi
Ympäristötarkastaja Jatta Heikkinen, 0400 545 346, jatta.heikkinen@aanekoski.fi
Ympäristötarkastaja Anna Kervola, 040 568 1470, anna.kervola@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu , muokattu 23.11.2022 klo 16:10

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023