Äänekosken kaupungin kiinteistöjen tarkistusmittaukset jatkuvat kesäkuussa

Äänekosken kaupungin kiinteistöjen tarkistusmittauksia jatketaan Äänekosken ja Suolahden keskusta-alueilla. Kiinteistöselvityshanke tuo osaltaan tasapuolisuutta kaikkien kaupungin kiinteistön omistajien kesken. Maastokäynnit toteutetaan kuuden viikon aikana kesä-heinäkuun 2023 aikana.

Äänekosken kaupungin kiinteistöselvityshanke aloitettiin vuonna 2018 ja tähän mennessä suurin osa Äänekosken ja Suolahden keskustan kiinteistöistä on mitattu. Tarkistusmittauksia jatketaan tänä kesänä Ääneniemessä ja Koukkuniemessä sekä Suolahdessa Tippalassa, Sörkänmäessä ja Suojarinteen alueen kaikilla kiinteistöillä.

Äänekosken keskustan tarkastusmittausalueet
Suolahden tarkastusmittausalueet

Kiinteistönomistajille ei lähetetä erikseen tiedotetta tai tarkempaa ajankohtaa mittauksista. Omistajan ei ole välttämätöntä olla paikalla, koska mittaukset tehdään rakennusten ulkopuolelta. Jos pihalla on koira tai on muuta varottavaa, voi olla yhteydessä rakennusvalvontaan yhteydessä etukäteen. Jos omistaja ei ole mittaushetkellä paikalla, kolmehenkinen mittausryhmä jättää kirjeen käynnistä. Mittaajat ovat FCG:n työntekijöitä ja heillä on pyydettäessä esittää työnantajan henkilökortti.

Kunnat on velvoitettu pitämään kiinteistöjen tiedot Digi- ja väestötietorekisterissä ajan tasalla. Virheelliset tiedot korjataan kaupungin kiinteistörekisteriin, josta ne päivittyvät eteenpäin Digi- ja väestötietojärjestelmään, Verohallintoon ja Maanmittauslaitokselle. Kiinteistöjen tiedot vaikuttavat kiinteistöveron suuruuteen. Rakennukset mitataan ja samalla tarkistetaan, onko rekisterissä virheellisyyksiä ja ovatko rakennukset rakennuslupien mukaiset.

– Mitä vanhempaa rakennuskantaa on, sitä epätarkempia rakennusten tiedot ovat. Tarkastusmittausten jälkeen tiedot saadaan ajan tasalle ja tarkemmiksi. Yksittäiselle asukkaalle ei pääsääntöisesti tule suuria muutoksia ja lisäkustannuksia. Paljon on esimerkiksi sellaista, että rintamamiestaloalueella kellari- tai ullakkotilat puuttuneet kokonaan tai tiedot ovat olleet niistä hyvin vajavaisia, Äänekosken kaupungin rakennustarkastaja Ville Vähätiitto kertoo.

– Jos mittauksissa havaitaan täysin rekistereistä puuttunut rakennus, ollaan kiinteistönomistajaan mahdollisesti yhteydessä kirjeitse. Jos kiinteistön tiedot muuttuvat vain hieman, niin tieto päivitetään rekistereihin ja muutoksen näkee ensi vuoden 2024 kiinteistöveropäätöksestään.

Suurin osa muutostarpeista koskee piharakennuksia, vajoja, varastoja tai asuinrakennusten laajennusosia. Jos rakennus on liian lähellä rajaa, siitä tulee olla kirjallinen suostumus naapurilta, eikä suullinen lupa enää riitä.

– Viranomaiset eivät voi lain puitteissa ottaa kantaa rakennuksen kuntoon, vaan kaikenkuntoiset rakennukset tarkistusmitataan ja Verohallinnon tehtävä on määritellä niiden verotusarvo, Vähätiitto sanoo.

Lisätietoja:

Ympäristöpäällikkö Hanna Ahonen, puh. 0400 893 683, rakennusvalvonta@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 10.5.2023, muokattu 24.5.2023 klo 09:00

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023