Äänekosken kaupungin orvokit istutetaan vapuksi

istutusta
Äänekosken kaupunki on tänä keväänä mukana Ylen valtakunnallisessa Miljoona roskapussia -tempauksessa, jossa tavoitteena on kerätä miljoona roskapussillista roskia luonnosta. Äänekosken Kiinteistönhoito Oy kerää kuitenkin joka kevät ympäristöstä satoja roskapussillisia tempauksista riippumatta. Keväthommat ovat nyt kiivaimmillaan ja orvokkeja istutetaan parhaillaan.

Talven väistyessä Äänekosken Kiinteistönhoito kerää roskia, haravoi, tekee hiekanpoistoa ja kevätkunnostaa istutuksia kaupungin viheralueilla Äänekoskella, Suolahdessa, Sumiaisissa ja Konginkankaalla. Kevättöihin kuuluu myös orvokkien istutus ja tavoitteena on saada ne vappuun mennessä laitettua ainakin Äänekoskelle ja Suolahteen.

Noin 1300 orvokkia hankitaan paikalliselta Kokon Puutarhalta. Kesällä kesäkukat istutetaan orvokkien kaveriksi.

Äänekoskella roskia kerätään myös läpi kesän vähintään kahtena päivänä viikossa. Kiinteistönhoidolle viheralueiden hoitoon saadaan nyt tulevana kesänä enemmän kaupungin kesätyönuoria kuin viime vuonna.

orvokki
Kuvassa puistopalvelun esihenkilö Nina Sirkka ja viheraluehoitaja Joni Harju.
mies haravoi

Lisätietoja:

Kaupunginpuutarhuri Tiina Nejlik , 040 528 5553, tiina.nejlik@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 27.4.2023, muokattu 25.7.2023 klo 09:43

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023