Äänekosken kaupunginhallitus hyväksyi yrityslainat pienyrittäjille; turvavälit muistettava myös ulkona; kirjastot ei ota käyttöön kirjakassipalvelua

Äänekoskella avataan uusi nopea lainarahoitus paikallisille pienille yrittäjille, jotka ovat joutuneet tukalaan taloudelliseen tilanteeseen koronakriisin vaikutuksesta. Lainan voi saada Äänekoskelle rekisteröity kuluttajia palveleva mikroyritys, joka työllistää enintään kaksi henkilöä ja joka täyttää myöntökriteerit. Lainat myöntää Äänekosken Kehitys Oy. Lainojen tarkoituksena on tukea Äänekoskella paikallisesti toimivia yksinyrittäjiä ja pienyrittäjiä toiminnan jatkamisessa koronaepidemian aikana.

Lainahakemuksia vastaanotetaan ti 31.3.2020 alkaen ja niitä myönnetään käytettävissä olevan määrärahan puitteissa.

Lainojen hakemisessa neuvovat Äänekosken Elinvoimayksikön yritysneuvojat puhelimitse ja sähköpostilla yritysneuvonta@aanekoski.fi.

Muista turvaväli liikunnan harrastamisessa myös ulkona!

Äänekosken kaupunki haluaa muistuttaa ulkoliikuntaa harrastavia ihmisiä pitämään riittävä turvaväli, vähintään kaksi metriä muihin liikkujiin, sekä noudattamaan annettuja suosituksia välttää kokoontumisia, sosiaalisia kontakteja ja erityisesti joukkuelajien (jalkapallo, koripallo, jne.) pelaamista koronavirusepidemian aikana, jotta viruksen leviämistä voidaan hidastaa.

Äänekosken kirjasto ei ota käyttöön kirjakassipalvelua koronavirusepidemian aikana 

Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto on 30.3.2020 kirjastoille lähettämässään kirjeessä tarkentanut linjauksiaan kirjastopalveluiden tuottamisesta koronavirusepidemian aikana. Tämä tarkennus liittyy valtioneuvoston linjaukseen koronavirustartuntojen leviämisen estämiseksi 17.3.2020.

Kirjastojen sulkemisen tavoitteena on ehkäistä koronatartuntojen etenemistä. THL:n mukaan koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisara- ja kosketustartuntana, kun henkilö yskii tai aivastaa. Olennainen leviämistä estävä toimenpide on sosiaalisten kontaktien välttäminen.

Äänekosken kirjastolle on tullut tiedusteluja liittyen kirjakassipalveluun, jossa asiakas saisi tilata kirjastosta haluamansa aineiston, ja henkilökunta toimittaisi sen kassissa asiakkaan noudettavaksi kirjaston tuulikaapista tai kirjaston ulkopuolelta.

Aluehallintoviraston suosituksen mukaan kirjasto ei tässä tilanteessa ota käyttöön sellaisia palveluja, jotka edesauttavat tartuntojen leviämistä. Linjaus tarkoittaa, että kirjastoista ei toistaiseksi ole mahdollista saada lainaksi fyysistä aineistoa. Myöskään aineiston palautuksia ei oteta vastaan.    

Kirjasto palvelee edelleen asiakkaitaan e-aineistoilla.

Muokattu 16.4.2020