Äänekosken kaupunki jakaa kasvomaskit kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville asukkailleen


Äänekosken kaupunki jakaa kasvomaskit kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville asukkailleen tästä viikosta alkaen.

Kasvomaskeja jaetaan kerran viikossa keskiviikkoisin 19.8. alkaen Äänekosken, Suolahden, Sumiaisten ja Konginkankaan kirjastoista kirjastojen aukioloaikana. Jaettavat kasvomaskit ovat kertakäyttöisiä ja niitä jaetaan kymmenen kappaletta per asiakas. Myöhemmin jaetaan kangasmaskeja. Niiden jakamisesta tiedotetaan erikseen.

THL suosittaa kasvomaskin käyttöä toisten ihmisten suojaamiseksi niiden sairaanhoitopiirien alueella, joissa on esiintynyt koronatartuntoja kahden viime viikon aikana. Keski-Suomen sairaanhoitopiiri kuuluu tällä hetkellä alueisiin, joissa maskinkäyttöä suositellaan. Katso ajankohtainen tilanne täältä.

THL:n mukaan kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön. Kasvomaskeja on monenlaisia: erilaiset itse valmistetut tai kaupoista hankittavat kankaasta tai muista materiaaleista valmistetut maskit. Kasvomaski ei ole varsinainen hengityksensuojain, eikä se suojaa tehokkaasti käyttäjäänsä. Kasvomaskien teho perustuu osittain siihen, että mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti. Maskia käytettäessä tulee muistaa hyvä käsi- ja yskimishygienia, fyysisten tai lähikontaktien välttäminen sekä kasvojen, nenän ja suun koskettelun välttäminen.

Työterveyslaitoksen ohje maskin tekemiseen.

THL:n ohjeet maskin käyttöön tästä.

Lisätietoja:
Keijo Lukkarinen
Ylilääkäri
Äänekosken kaupunki
040 500 4313
keijo.lukkarinen@aanekoski.fi