Äänekosken kaupunki jatkaa koronaan liittyvien rajoitusten ja suositusten voimassa oloa – valtioneuvoston linjaukset aiheuttavat toimenpiteitä myös Äänekoskella

Äänekosken kaupungin koronajohtoryhmä on kokoontunut tänään ja jatkaa kaikkia voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia 7.3.2021 saakka.

Valtioneuvosto on linjannut tänään tiedotustilaisuudessaan, että se on valmis toteamaan poikkeusolot koko maahan 8.-23.3.2021.  Tämä tarkoittaa, että leviämis- ja kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla peruskoulun yläluokat ohjataan siirtymään tilapäiseen etäopetukseen, yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta voidaan keskeyttää ja kokoontumisrajoituksia tiukentaa.

Äänekosken kaupunki tulee tiedottamaan valtion viranomaisilta saatujen tarkempien ohjeiden ja linjausten jälkeen, miten poikkeusolot vaikuttavat eri toimintoihin Äänekoskella 8.3.2021 alkaen.  

Koronarokotukset jatkuvat suunnitellusti

Perjantaihin mennessä Äänekoskella on rokotettu 1300 asukasta, eli noin 7 % kunnan asukkaista. Rokotukset jatkuvat suunnitelman mukaisesti.

Koronaturvallisesti hiihtolomalla

Äänekosken kaupunki haluaa muistuttaa hiihtolomaa viettäviä asukkaita koronaturvallisesta käyttäytymisestä loman aikana. Voimassa olevia suosituksia ja ohjeita turvavälien noudattamisesta, maskien käyttämisestä, sekä hyvästä käsihygieniasta on syytä noudattaa myös hiihtolomalla. Äänekosken kaupunki suosittelee, että koronan leviämisvaiheessa oleville aluille ei matkustettaisi.

Lisätietoja:
 
Matti Tuononen
Kaupunginjohtaja
020 632 2010

Keijo Lukkarinen
Ylilääkäri
040 500 4313