Äänekosken kaupunki ohjeistaa viettämään joulua pienessä porukassa koronaohjeita noudattaen

Tiedote 11.12.2020

 

Joulun ajan juhlien järjestämisessä tulee muistaa samat periaatteet kuin muulloinkin korona-aikana. Tärkeintä on noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja yrittää huolehtia turvaväleistä. Kasvomaskia voi käyttää, jos siltä tuntuu. Tärkeää olisi myös juhlapyhinä hakeutua testiin lievienkin koronavirukseen sopivien oireiden kanssa ja muuten pysytellä oireisena kotona.

THL:n johtaja Mika Salminen toteaa, että jouluna läheisten kanssa vietetty aika on tärkeää, eikä yksin kannata jäädä tänäkään vuonna. Nyt on kuitenkin hyvä juhlia samassa tilassa vain läheisimpien ihmisten kanssa ja käyttää luovuutta muiden tapaamisessa.

Seuraa alueellisia rajoituksia ja muista koronaohjeet

Joulun vietossa tulee seurata aluetiedotuksia ja huomioida alueelliset rajoitukset ja suositukset. Läheisten kanssa kannattaa sopia joulunvietosta etukäteen.

- Juhli alle 10 hengen ryhmissä, mieluiten kotona läheisimpien ihmisten kanssa.- Jos päätät lähteä kyläilemään, mieti, olisiko yöpyminen hotellissa mahdollista.- Jos sinulle tulee oireita, älä osallistu kokoontumiseen tai peru järjestämäsi kokoontuminen ja hakeudu testiin.

Muista huolellinen käsi- ja yskimishygienia myös joulukiireiden keskellä. Muistuta myös mahdollisia vieraita käsienpesusta ja tarjoa riittävästi käsidesiä.

Lue lisää vinkkejä koronaturvallisen joulunvalmisteluun ja joulunviettoon THL:n sivuilta.

Lisätietoja:

Keijo Lukkarinen
Ylilääkäri
Äänekosken kaupunki
040 500 4313
keijo.lukkarinen@aanekoski.fi