Äänekosken kaupunki rakentuu Minecraft-peliin

image description

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston ja Äänekosken kaupungin yhteistyönä on lähtenyt käyntiin kokeilu, jossa Äänekosken ympäristö mallinnetaan supersuosittuun, yli 100 miljoonaa kopiota myyneeseen Minecraft-peliin.

Minecraft on hiekkalaatikkomainen videopeli, joka onsaavuttanut hurjan suosionsa osin juuri siitä syystä, että pelissä onmahdollista muokata ympäristöään kolmiulotteisessa maailmassa lähesrajattomasti.

Minecraftiin on luotu esimerkiksi muista peleistä tai elokuvista tuttujaympäristöjä massiivisina yhteisöllisinä projekteina. Nyt Äänekoski on yksi niistä!Projektin massiivisuudesta kertoo ainakin se, että tässä vaiheessa peliin onviety yli 300 neliökilometrin kokoinen kartta Äänekosken ympäristöstä, oikeissamittasuhteissa.

Ajatus lähti liikkeelle POKEn järjestelmäasiantuntija Pekka Oulin ideasta,joka otti sosiaalisessa mediassa nopeasti tuulta alleen ja keräsi ympärilleenasiasta innostuneita ihmisiä. Myös Äänekosken kaupungin kaavoitus- jatonttipalvelut innostui ajatuksesta ja on tarjonnut apuaan mm. karttadatanmuodossa. Kaupunki on lupautunut myös lähtemään mukaan pelimaailmanpalvelinkustannuksiin.  

Myös se tärkein kohderyhmä, eli nuoret ovat lähteneet innolla mukaan. Tällähetkelläkin kaupungin rakennuksia nousee peliin pääasiassa nuorten itsensärakentamana. Koko homman jujuna on yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen.Projektissa nähdään huimasti mahdollisuuksia nuorten osallistamiseen jakaupungin kehittämiseen. Katso, mitä yhdessä tekemällä onjo saatu aikaan:


Lisätietoja:
Pekka Ouli, POKE, etunimi.sukunimi(at)poke.fi, Puh. 040 3589 198

Muokattu 3.11.2020