Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston ja Äänekosken kaupungin yhteistyönä on lähtenyt käyntiin kokeilu, jossa Äänekosken ympäristö mallinnetaan supersuosittuun, yli 100 miljoonaa kopiota myyneeseen Minecraft-peliin.

Minecraft on hiekkalaatikkomainen videopeli, joka on saavuttanut hurjan suosionsa osin juuri siitä syystä, että pelissä on mahdollista muokata ympäristöään kolmiulotteisessa maailmassa lähes rajattomasti.

Minecraftiin on luotu esimerkiksi muista peleistä tai elokuvista tuttuja ympäristöjä massiivisina yhteisöllisinä projekteina. Nyt Äänekoski on yksi niistä! Projektin massiivisuudesta kertoo ainakin se, että tässä vaiheessa peliin on viety yli 300 neliökilometrin kokoinen kartta Äänekosken ympäristöstä, oikeissa mittasuhteissa.

Ajatus lähti liikkeelle POKEn järjestelmäasiantuntija Pekka Oulin ideasta, joka otti sosiaalisessa mediassa nopeasti tuulta alleen ja keräsi ympärilleen asiasta innostuneita ihmisiä. Myös Äänekosken kaupungin kaavoitus- ja tonttipalvelut innostui ajatuksesta ja on tarjonnut apuaan mm. karttadatanmuodossa. Kaupunki on lupautunut myös lähtemään mukaan pelimaailman palvelinkustannuksiin.  

Myös se tärkein kohderyhmä, eli nuoret ovat lähteneet innolla mukaan. Tällä hetkelläkin kaupungin rakennuksia nousee peliin pääasiassa nuorten itsensä rakentamana. Koko homman jujuna on yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen. Projektissa nähdään huimasti mahdollisuuksia nuorten osallistamiseen ja kaupungin kehittämiseen. Katso, mitä yhdessä tekemällä on jo saatu aikaan:


Lisätietoja:
Pekka Ouli, POKE, etunimi.sukunimi(at)poke.fi, Puh. 040 3589 198

Uutinen julkaistu 5.5.2017, muokattu 25.1.2022 klo 10:53

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023

Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta 19.4.2023

Osana Koskelan 80-vuotisjuhlaviikkoa kaupungintalolla vietettiin 19.4.2023 ”Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta” -tapahtumaa! Ympäristötoimen väki esitteli Äänekosken kaupungin tekemää kunnianhimoista ja strategista ilmastotyötä. Tavoitteena on 80 prosentin päästövähennykset vuoteen 2030 mennessä, mikä on viisi vuotta edellä kansallisista tavoitteista. Ympäristö- ja ilmastovahtisivustolle on koottu kaikki konkreettiset toimenpiteet, mitä ilmaston eteen on tehty, mitä on suunniteltu ja mitkä ovat kesken.

24.4.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen Äänekosken kouluterveydenhuollon tiedot (15.2.2023)

Kouluterveydenhoitaja on terveyden edistämisen asiantuntija koulussa. Hän vastaa hoitotyön asiantuntijuudesta opiskeluhuollossa. Terveydenhoitajan tehtävät liittyvät kouluyhteisöön ja ympäristöön, yksittäiseen oppilaaseen ja perheeseen sekä monialaiseen yhteistyöhön. Kouluterveydenhoitaja osallistuu opiskeluhuoltoryhmiin, opiskeluhuoltosuunnitelman laatimiseen sekä kouluyhteisön terveellisyyden ja turvallisuuden edistämiseen ja seurantaan.

15.2.2023

Asukkaat olivat yksimielisiä kaavoittamisen iltapäivässä Suolahdessa: Kukkulanmäen alue on oikea helmi

Äänekosken kaupungin kaavoittamisen iltapäivän 8.2.2023 työpajan aiheena oli Suolahden Kukkulan ja lähiympäristön asemakaavan muutos. Tavoitteena on saada tämän vuoden aikana alueesta kaavaluonnokset ja vanhat kaavamääräykset päivitetään ajantasaisiksi. Äänekosken kaupunki halusi hyvissä ajoin jo ennen luonnosten laatimista osallistaa asukkaita ja kuulla heidän toiveitaan, joita alueen kaavoittamisessa otetaan huomioon.

10.2.2023

Äänekoski-lisän myöntämisen perusteita yhdenmukaistettiin muiden kuntakokeilukuntien kanssa: ”Näemme pienissä yrityksissämme kasvupotentiaalin”

Jyväskylän työllisyyden kuntakokeilun kunnat, eli Äänekoski, Jyväskylä, Laukaa ja Muurame, yhdenmukaistivat työllistämisen kuntalisän myöntämisen periaatteensa. Äänekoskella muutokset astuvat voimaan 1.3.2023 alkaen. Muutokset aiempaan ovat kuntakokeilun kunnissa melko pieniä. Merkittävin muutos on kuitenkin se, että jatkossa yksinyrittäjien on helpompi palkata yrityksensä ensimmäinen työntekijä.

9.2.2023