Äänekosken kaupunki varautuu hidastamaan koronaviruksen leviämistä

Äänekosken kaupunki varautuu estämään ja hidastamaan koronaviruksen leviämistä. Kaupunki suhtautuu viruksen leviämiseen vakavasti. Kaupungin johtoryhmä ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja sekä terveyskeskuksen ylilääkäri ovat pitäneet tilanteesta ylimääräisen kokouksen perjantaina 13.3. Tilannetta seurataan päivittäin ja lisätoimenpiteisiin ryhdytään tarvittaessa. Äänekosken kaupunki haluaa varmistaa työntekijöidensä turvallisuuden ja ohjeistaa henkilöstöään toimenpiteistä, joilla halutaan välttää riskejä taudin leviämiseksi.

Äänekosken kaupunki on päättänyt seuraavista toimenpiteistä:

Kaikki kaupungin järjestämät tapahtumat perutaan toistaiseksi. Myös kaikki kaupungin tilojen ulkopuolinen käyttö perutaan toistaiseksi (koskee mm: koulu-, kulttuuri-, liikunta-, ja kokoustiloja).  Siivousta tehostetaan erikseen määritellyissä kohteissa. Kaupungintalo pidetään auki toistaiseksi normaalisti, pois lukien kokoustilojen käyttö. Poliittiset toimielimet kokoontuvat normaalisti.

Lisäksi on päätetty seuraavista toimialakohtaisista toimenpiteistä:

Kasvu -ja oppimisen toimiala: koulut ja päiväkodit, sekä nuorisotilat pidetään toistaiseksi auki.

Perusturva: vierailukielto laajennetaan kaikkiin hoitoyksiköihin (myös ei ympärivuorokauden auki oleviin yksiköihin). Omaisten ja läheisten tulisi välttää vierailuja kotihoidon asiakkaiden luona. Terveyskeskuksen kahvila-ravintola suljetaan asiakkailta.

Vapaa-aika: Äänekosken ja Suolahden uimahallit suljetaan toistaiseksi. Äänekosken liikuntapalveluiden liikuntaryhmät perutaan kauden loppuun 31.5. asti.

Äänekoski Areena Pankkari, Äänekosken liikuntatalo, sekä Asemakadun koulun liikuntatilat suljetaan toistaiseksi ja kaikki käyttövuorot perutaan. Perutuista vuoroista ei peritä maksua.

Äänekosken liikuntatalon kunto- ja voimailusalit, Sumiaisten kunto- ja voimailusalit, Konginkankaan kuntosali, sekä Suolahden voimailutalo suljetaan kokonaisuudessaan toistaiseksi.

Äänekosken kaupungin kulttuuritoimen järjestämät tapahtumat Painotalolla, Suolahtisalissa tai muissa tiloissa tullaan perumaan 31.5. asti ja/tai siirtämään mahdollisuuksien mukaan myöhempään ajankohtaan. 

Suolahtisali ja Painotalo suljetaan yleisötilaisuuksista ja muista käyttövuoroista toistaiseksi.  

Kirjastossa ja museossa kaikki yleisötilaisuudet ja ryhmävierailut perutaan.

Lisätiedot:

  • Kasvu- ja oppiminen: Ville Härtsiä, 020 6323000
  • Perusturva: Saara Kuusela, 020 6322100
  • Vapaa-aika: Jukka-Pekka Pohjolainen, 020 6323259

sähköpostit muotoa:etunimi.sukunimi@aanekoski.fi