Äänekosken koronajohtoryhmä 8.4.2022: 

Ei uutta koronarintamalla

Äänekosken kaupungin koronajohtoryhmä totesi kokouksessaan tänään 8.4.2022, että koronatilanne on vakaa, eikä sen suhteen ole tullut merkittäviä muutoksia viime viikkoihin nähden. Myös maskisuosituksia ja muita hygieniasuosituksia jatketaan entiseen tapaan.

Apulaisylilääkäri Marju Tammelinin mukaan koronaa sairastetaan edelleen paljon, mutta pääosin lieväoireisena. Uusia tartuntoja tulee terveydenhuollon tietoon 40-60 kappaletta viikossa, mutta luku ei kerro todellista tautimäärää rajoitetun testauksen vuoksi. Äänekosken terveyskeskussairaalassa osastohoidossa on ollut jatkuvasti 2-6 koronapotilasta. Terveydenhuollon henkilökunta sairastaa edelleen paljon, mikä aiheuttaa haasteita työvoiman turvaamiselle.

Koronaepidemia on tällä hetkellä yhdessä hoivayksikössä, muissa tilanne on kuitenkin tasoittunut ja tilanne on jo parempi kuin kaksi viikkoa sitten.

Yli 80-vuotiaiden neljännet rokotteet on aloitettu Äänekosken terveyskeskuksessa ja kotihoidossa, neljänsiä rokotteita on annettu noin 250 kappaletta. Tammelinin mukaan iäkkäät varaavat nyt hyvin rokotusaikoja.

Lisätietoja:

Apulaisylilääkäri Marju Tammelin, 040 549 3120, marju.tammelin@aanekoski.fi

Muokattu 8.4.2022