Äänekosken koronajohtoryhmä: Koronatilanne näyttää rauhoittuvan kohti kesää

THL:n ja STM:n uusimman tiedotteen mukaan koronatilanne on menossa parempaan suuntaan ja näyttää siltä, että kesälle tilanne helpottuisi.

– Myös Äänekosken ilmaantuvuusluvut ovat hieman laskeneet ja meillä epidemiavastaanoton koronaa sairastavien potilasmäärät ovat menneet alaspäin. Terveyskeskussairaalan eristyspaikkojen määrää voitiin laskea kuuteen helpottamaan muuta ruuhkaa, ylilääkäri Keijo Lukkarinen totesi Äänekosken koronajohtoryhmän kokouksessa 22.4.2022.

Äänekosken alueella hoivayksiköissä koronatartuntoja on kuitenkin esiintynyt runsaasti niin henkilöstöllä kuin asiakkaillakin. Myös muu terveyspalvelujen henkilöstö on sairastanut viime viikkoina paljon, mikä on aiheuttanut henkilöstön riittävyyden suhteen haasteita.

Koronaturvallisia ohjeistuksia ja turvavälejä tulee edelleen noudattaa. THL:n maskisuositus muuttui ennen pääsiäistä ja siinä yksilöllinen arvio maskin käytössä korostuu. Maskia tulee käyttää julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, jos on hengitystieinfektion oireita, tiedossa on altistuminen koronalle tai henkilön menossa koronatestiin. Maskivelvoite koskeen edelleen myös sote-alan henkilöstöä.

Äänekosken kaupungin maskisuositus purettiin THL:n suosituksen mukaiseksi alkuviikosta.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri luopuu Luonan tarjoamasta koronapuhelinpalvelusta 8.5.2022.

Rokotteiden kysyntä on Äänekoskella vähentynyt. Neljänsiä rokoteannoksia annetaan nyt vahvasti immuunipuutteisille ja yli 80-vuotiaille.

Lisätietoja:

Ylilääkäri Keijo Lukkarinen, 040 500 4313, keijo.lukkarinen@aanekoski.fi

Muokattu 22.4.2022