Äänekosken koronatilanne on pahentunut voimakkaasti

Äänekosken koronatartuntojen tilanne on jatkunut hyvin vilkkaana ja tautitilanne on pahentunut voimakkaasti. Kuluneen kolmen viikon aikana tartuntoja on ollut Äänekoskelle 131. Tällä viikolla tartuntoja on tähän mennessä tullut esiin 48 ja kun viikonlopun aikana niitä tulee vielä lisää, niin tällä viikolla tartuntoja tulee viikkokohtaisesti eniten koko epidemian aikana, apulaisylilääkäri Marju Tammelin totesi tänään 31.12. pidetyssä ylimääräisessä koronajohtoryhmän kokouksessa.

Suurin osa esiin tulevista tartunnoista on niitä, jotka ovat tarttuneet joulun ajan tapaamisissa. 

– Äänekosken epidemiavastaanotolla ja tartunnanjäljityksessä on ruuhkaista. Vuodeosastolle on jouduttu lisäämään kaksi infektiopaikkaa.

Joukkue- ja kontaktilajien ottelut, turnaukset ja leirit kielletään

Koronajohtoryhmä on huolissaan kaupungin tartuntamäärien jatkuvasta lisääntymisestä. 

Äänekosken kaupunki on päättänyt voimakkaasti huonontuneen koronatilanteen takia kieltää Äänekosken kaupungin sisäliikuntapaikoilla joukkue- ja kontaktilajien ottelu- ja kilpailutoiminnan, sekä leiritoiminnan ajalla 31.12.2021 - 16.1.2022. Ottelu- ja kilpailutoiminta sekä leiritoiminta on kielletty kaikissa ikäluokissa. Poikkeuksena ovat koripallon 1A ja 1B divisioonan sarjapelit sekä jääkiekon 2 divisioonan sarjapelit. 

Harrastustoiminta kaupungin sisä- ja ulkoliikuntapaikoilla voi muuten jatkua normaalisti. 

Yleisötilaisuuksia koskevat rajoitustoimenpiteet ja niihin liittyvät henkilömääriä koskevat rajoitukset säilyvät ennallaan. Kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 (viisikymmentä) henkilöä on kielletty. Tällä hetkellä koronapassia ei voi käyttää vaihtoehtona rajoituksille. 

Koronajohtoryhmä kehottaa kaikkia äänekoskelaisia välttämään kontakteja, käyttämään maskeja ja huolehtimaan käsihygieniasta sekä rokottautumaan.

Lisätietoja: 

Apulaisylilääkäri Marju Tammelin, 040 549 3120, marju.tammelin@aanekoski.fi

Muokattu 31.12.2021