Äänekosken koulujen Leijonan luola -keksintökilpailussa opittiin yrittäjyydestä

Viime viikolla 12.4.2023 järjestettiin Hietaman koululla viheralueen koulujen viitosluokkien Leijonan luola 2023 -keksintökilpailun finaali. Leijonan luola -kilpailu on osa Äänekosken kaupungin yrittäjyyskasvatusopetussuunnitelmaa, joka takaa jokaisella luokka-asteella yrittäjyyskasvatuksen toteutumisen osana koulujen normaalia opetus- ja kasvatustoimintaa.
kuva tuomareista ja oppilaista

– Yrittäjyyskasvatus on Äänekoskella erittäin hyvin organisoitu ja toteutettu joka luokka-asteella nimenomaan tätä varten erikseen tehdyn opetussuunnitelman ansiosta, kehuu kisaa järjestänyt luokanopettaja Kimmo Tuononen.

Leijonat valitsivat vuoden 2023 voittajaksi Hietaman koulun keksinnön Monisähköntuottajan. Kunniamaininnan sai Koiviston koulun ryhmä, joka esitteli leijonille Supe-sukanpesukoneen. Leijonina tänä vuonna toimivat opettaja, yrityskasvatuskoordinaattori Mika Matilainen, yrittäjä Maria Kokko ja Äänekosken kaupungin yritysneuvoja Esa Lehmonen.

Viheralueen kouluilla järjestettiin huhtikuun alussa omat kilpailut, joissa valittiin kunkin koulun viitosluokan paras keksintö luokan kaikkien keksintöjen joukosta. Hietamalle kokoontuivat Hietaman, Honkolan, Koiviston, Konginkankaan ja Sumiaisten edustajat esittelemään koulujensa voittokeksinnöt leijonille, eli kolmelle tuomarille. Yleisönä toimivat muut viheralueen viitosluokat. Joiltakin kouluilta yleisöksi saapuivat myös neljäsluokkalaiset katsomaan, mitä heillä on edessään tasan vuoden kuluttua.

kuva oppilaista

Lisätietoja:

Yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja Mika Matilainen, 040 624 0406, mika.matilainen@aanekoski.fi

Voit tutustua Äänekosken yrittäjyys-OPSiin täällä.

Uutinen julkaistu 19.4.2023, muokattu 24.4.2023 klo 11:21

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023