Äänekosken Koulunmäen yhtenäiskoulusta karanteeniin 24 oppilasta tai henkilökunnan jäsentä

Tiedote 1.2.2021

Äänekosken Koulunmäen yhtenäiskoulussa on tänään todettu koronatartunta. Äänekosken yhtenäiskoulusta on määrätty yhteensä 24 oppilasta tai henkilökunnan jäsentä karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Mahdollinen altistuminen on tapahtunut 25.–27.1. ja karanteenit kestävät 10.2. saakka.

Terveydenhuolto on ollut yhteydessä mahdollisesti altistuneiden oppilaiden huoltajiin ja oppilaat on ohjattu koronatestiin. Karanteenissa olevien oppilaiden opetus jatkuu etäopetuksena.  Huoltajat saavat ohjeet etäopetuksen käytännön järjestelyistä Wilma-viestillä.

Karanteeni koskee vain niitä Koulunmäen yhtenäiskoulun oppilaita, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua koronavirukselle. Terveydenhuolto on antanut perheille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, on karanteeni 14 vuorokautta viimeisestä mahdollisesta altistumisajankohdasta.

Koulunmäen yhtenäiskoulun toiminta jatkuu muuten normaalisti ja muut kuin karanteeniin määrätyt terveet oppilaat voivat jatkaa koulua tavalliseen tapaan. 

Karanteeni on varotoimenpide, jolla estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen   

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.   

Lisätietoja:

Ville Härtsiä
Opetus- ja kasvatusjohtaja
Äänekosken kaupunki
0206323000

Mauri Kangaskesti
Koulunmäen Yhtenäiskoulun rehtori
Äänekosken kaupunki
0206323060

Keijo Lukkarinen
Ylilääkäri
Äänekosken terveyskeskus
0405004313