Äänekosken kulttuurikeväässä laatu-jazzia, mystiikkaa, poppia ja teatteriesityksiä

Äänekosken kulttuuritoimen kevään ohjelma on julki! Luvassa on jälleen paljon laadukasta ja monipuolista ohjelmaa.  Epidemiatilanne sekä vallitsevat rajoitukset huomioidaan. Ohjelmisto toteutetaan mahdollisuuksien mukaan.

- Toivon ihan todella paljon, että päästäisiin aloittamaan kausi edes jollakin tavoin, sanoo Äänekosken kaupungin vs. kulttuurituottaja Laura-Kristiina Moilanen. Meillä on niin upea ohjelmisto nimittäin tarjolla! Järjestämme kauden alkuun kaksi konserttia, joihin on lisäksi vapaa pääsy eli Road Ensemblen Road to Eternity, joka tarjoaa persialaista ja kurdikulttuurin kansanmusiikkia sekä äänekoskelaisen taiteilijaryhmän Häivähdys sinistä -runokonsertin.

Suolahtisalissa nähdään helmikuun lopussa alun perin keväältä 2020 peruuntunut Naïssam Jalalin monikansallisen trion jazzin ja mystiikan risteyskohta.

Red Nose Companyn kiitetyt koomikot ovat tarttuneet Mary Shelleyn Frankensteiniin. He tuovat goottiklassikosta tekemänsä diskomusiikkia, tiedettä ja hurjaa meininkiä sisältävän letkeän tulkintansa Suolahtisalin lavalle kaikkien niiden iloksi, jotka ovat jo yli 6-vuotiaita! Esitys Suolahtisalissa to 17.3. klo 18.

- Osallistuminen kulttuuritapahtumiin tuo myös hengähdystaukoa arkeen ja se on nyt pitkittyneenä korona-aikana ehkä, jos mahdollista, vieläkin tärkeämpää kuin normaaliaikana. Taide ja kulttuuri hoitavat ihmisen mieltä ja yhdessä koettu elämys tuo iloa ja toivoakin, Laura-Kristiina Moilanen sanoo.

Maustetyttöjen keikka nähdään niin ikään keväällä. Yhtyeen soundin perustana ovat melodiset, kekseliäät popkappaleet, jotka jäävät soimaan päässä. Niiden tarinat kertovat työnteosta ja työttömyydestä, samanaikaisesta puutteesta ja liiallisuudesta; ne ovat yö- ja kaiken muunkin unen puutteessa yskänlääkepullon ääressä KELA:n lappujen kääntöpuolille hetken viipyvässä mielentilassa sotattuja ajatuksia.

Maaliskuussa yleisöä hellitään vielä palkitun jazzlaulajan Elena Mindrun Finnection-yhtyeen keikalla. Yhtyeen Hope-levy ilmestyi vastikään viime vuonna. Keikalla vierailee trumpetisti Jukka Eskola. Kevään ohjelmiston päättää Ville Keskilän, Mikko Kivisen ja Kalle Pylvänäisen tähdittämä Lisää saikkua, kiitos -komedia, joka sijoittuu terveyden, sairauden terveyskeskusten ja sote-uudistuksen meitä kaikkia koskettavaan maailmaan. Nauramaan pääsee to 21.4.

Kevään ohjelmisto kokonaisuudessaan:

to 3.2. klo 19 Road Ensemble, Road to Eternity, Äänekosken kaupungintalon valtuustosali, vapaa pääsy (varmista paikka: kulttuuri@aanekoski.fi)

to 17.2. klo 19 Häivähdys sinistä -runokonsertti, Olga Kolari ja työryhmä, Äänekosken kaupungintalon valtuustosali, vapaa pääsy (varmista paikka: kulttuuri@aanekoski.fi)

pe 25.2.klo 19 Naïssam Jalal (RA, SY, BOL), Suolahtisali. Liput alk. 18,50 €, ovelta 20 €

to 17.3. klo 18 Red Nose Company, Frankenstein. Suolahtisali, Liput alk. 8,50 €, ovelta 10 €

to 24.3. klo 19 Maustetytöt, Suolahtisali. Liput alk. 22,50 €, ovelta 25 €

to 31.3. klo 19 Elena Mindru Finnection, Suolahtisali. Liput alk. 22,50 €, ovelta 25 €

to 21.4. klo 19, Lisää Saikkua, kiitos, Suolahtisali. Liput alk. 28,50 €, ovelta 30 €

Liput ennakkoon Tiketti.fi ja tuntia ennen ovelta, jos lippuja on vielä jäljellä.

Lisätietoja:

Vs. kulttuurituottaja Laura-Kristiina Moilanen, Äänekosken kaupunki, p. 040 186 3276 laura-kristiina.moilanen@aanekoski.fi

Muokattu 13.1.2022