Äänekosken lääkäri- ja hoitajavastaanoton sekä suun terveydenhuollon puhelinnumerot muuttuvat

logo
Torstaista 1.6.2023 alkaen Äänekosken lääkäri- ja hoitajavastaanoton sekä suun terveydenhuollon puhelinnumerot ja palveluajat muuttuvat seuraavasti.
 • Äänekosken lääkäri- ja hoitajavastaanotto p. 014 266 3000 palvelee maanantaista torstaihin klo 8–16 ja perjantaisin klo 8–15 
 • Äänekosken kiirevastaanotto p. 014 266 3001 palvelee maanantaista sunnuntaihin klo 8–18  
 • Äänekosken suun terveydenhuolto p. 014 266 3010 palvelee arkisin klo 8–16 sekä saman päivän vastaanottoaikojen peruutuksissa klo 7.30–8.00  

Samalla näiden palvelujen aikaisemmat puhelinnumerot sekä erilliset suorat puhelinnumerot omahoitajille poistuvat käytöstä. 

Asiakkaan näkökulmasta puhelinpalvelu toimii uusissa numeroissa kuten aikaisemminkin: numeroon voi jäädä jonottamaan tai siihen voi jättää soittopyynnön. Sekä vastaanoton että suun terveydenhuollon numeroon soitettaessa valitaan jatkossa, onko asia kiireellinen vai kiireetön, jotta kiireellisen avun tarvitsijat voidaan ohjata sujuvammin hoitoon.  

Soittaja maksaa puhelusta normaalit teleoperaattorimaksut. Teleoperaattorin perimät maksut ovat riippuvaisia asiakkaan liittymäsopimuksesta.   

Muutos on osa pohjoisen Keski-Suomen puhelinpalvelujen kehittämistä 

Koko pohjoisen Keski-Suomen alueella ollaan asteittain siirtymässä käyttämään hyvinvointialueen yhteistä MiCC-puhelinjärjestelmää, joka on muualla Keski-Suomessa jo käytössä. Saman puhelinjärjestelmän käyttö yhtenäistää ja selkeyttää palvelunumerojen toimintaa ja hallinnoitia, ja siten parantaa myös asiakasohjausta ja -palvelua koko hyvinvointialueella.  

Samasta syystä myös entisen Saarikan (Saarijärvi, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Kannonkoski) ja Wiitaunionin (Viitasaari, Pihtipudas) alueiden lääkäri- ja hoitajavastaanottojen ja suun terveydenhuollon puhelinnumerot ovat muuttumassa kesäkuun aikana. Tiedotamme niistä myöhemmin tarkemman aikataulu varmistuttua. 

Lisätietoja: 

Uutinen julkaistu 23.5.2023

Uutisia Äänekoskelta

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023

Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta 19.4.2023

Osana Koskelan 80-vuotisjuhlaviikkoa kaupungintalolla vietettiin 19.4.2023 ”Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta” -tapahtumaa! Ympäristötoimen väki esitteli Äänekosken kaupungin tekemää kunnianhimoista ja strategista ilmastotyötä. Tavoitteena on 80 prosentin päästövähennykset vuoteen 2030 mennessä, mikä on viisi vuotta edellä kansallisista tavoitteista. Ympäristö- ja ilmastovahtisivustolle on koottu kaikki konkreettiset toimenpiteet, mitä ilmaston eteen on tehty, mitä on suunniteltu ja mitkä ovat kesken.

24.4.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen Äänekosken kouluterveydenhuollon tiedot (15.2.2023)

Kouluterveydenhoitaja on terveyden edistämisen asiantuntija koulussa. Hän vastaa hoitotyön asiantuntijuudesta opiskeluhuollossa. Terveydenhoitajan tehtävät liittyvät kouluyhteisöön ja ympäristöön, yksittäiseen oppilaaseen ja perheeseen sekä monialaiseen yhteistyöhön. Kouluterveydenhoitaja osallistuu opiskeluhuoltoryhmiin, opiskeluhuoltosuunnitelman laatimiseen sekä kouluyhteisön terveellisyyden ja turvallisuuden edistämiseen ja seurantaan.

15.2.2023

Asukkaat olivat yksimielisiä kaavoittamisen iltapäivässä Suolahdessa: Kukkulanmäen alue on oikea helmi

Äänekosken kaupungin kaavoittamisen iltapäivän 8.2.2023 työpajan aiheena oli Suolahden Kukkulan ja lähiympäristön asemakaavan muutos. Tavoitteena on saada tämän vuoden aikana alueesta kaavaluonnokset ja vanhat kaavamääräykset päivitetään ajantasaisiksi. Äänekosken kaupunki halusi hyvissä ajoin jo ennen luonnosten laatimista osallistaa asukkaita ja kuulla heidän toiveitaan, joita alueen kaavoittamisessa otetaan huomioon.

10.2.2023

Äänekoski-lisän myöntämisen perusteita yhdenmukaistettiin muiden kuntakokeilukuntien kanssa: ”Näemme pienissä yrityksissämme kasvupotentiaalin”

Jyväskylän työllisyyden kuntakokeilun kunnat, eli Äänekoski, Jyväskylä, Laukaa ja Muurame, yhdenmukaistivat työllistämisen kuntalisän myöntämisen periaatteensa. Äänekoskella muutokset astuvat voimaan 1.3.2023 alkaen. Muutokset aiempaan ovat kuntakokeilun kunnissa melko pieniä. Merkittävin muutos on kuitenkin se, että jatkossa yksinyrittäjien on helpompi palkata yrityksensä ensimmäinen työntekijä.

9.2.2023